BasBQ
Beef en Steak

Het biggetje

 
 
 

Gent

Kooltjesharker
Berichten
240
Hi all,

Vandaag gaan we voor het biggetje; Pulled Pork. Het stond al heel lang op het lijstje alleen ik moest eens de tijd nemen.

Een lekker stuk procureur van 1,5kg gehaald.
Vervolgens gemarineerd met kruiden van t-rex.

De bbq om 8:00 aangestoken, eerste half uur ging goed. Kersenhout chunks erbij en wachten tot hij 120 graden was. Opeens zakte hij in. Leek wel alsof hij te weinig zuurstof kreeg. Ik heb alles er uit gehaald en wat houtskool eruit gehaald. Misschien toch te veel gebruikt?

Toen wokkel er bij en gewacht tor hij 120 graden was. Vlees er weer op gelegd. Inmiddels is de kern temperatuur 63 graden. Denk dat hij in de zone zit. Zo in aluminiumfolie met scheut cola er bij en dan tot 92 graden laten liggen.

Vanmiddag weer een Update!

F85DF4B2-A7DE-49CC-ACDF-0959E33D4018.jpeg


56651EC8-5558-4471-978E-2856ED18E8F8.jpeg


Lekker roken
51704F35-34B9-46D0-BFE9-2503503139CA.jpeg


Even getwijfeld maar bij 68 graden toch gekozen voor het recept van t-rex en Cola erbij gedaan. Ingepakt in alu en er weer op.

132D893C-979F-4CE2-9978-D4F2142AECC1.jpeg


Bij 68 graden in alu gepakt met een flinke scheut cola.

Ja daar wasie dan: na ongeveer 7,5 uur op de kamado tikte hij de 92 graden aan. Ingepakt

Enorm van genoten, we hebben 3 broodjes belegd en hebben nog 4 porties over. Deze gevacumeerd en in de vriezer gedaan voor een andere keer :)

9819070D-1EF8-48A8-930D-83509284777D.jpeg


1B42D927-D0EC-4D66-ACF1-F3AA596AB431.jpeg


7DDDC3D5-2CCC-42ED-959D-53261ED096C8.jpeg


76BC3F46-4A14-4BB7-B16A-2F344786DF2D.jpeg
 
Laatst bewerkt:
Super! Hier ook om 7 uur begonnen,
50986C24-386E-4BBD-8B9B-5857FC8A2964.jpeg
 
  • Leuk
Waarderingen: Gent
Dat ziet er goed uit! Ga je hem insmeren of doe je er ook cola bij zometeen?
 
Geen cola, om het half uur sprayen met appelsap tot kerntemperatuur 92 is. Dan glazen met bbq saus,

Is gisteravond al geïnjecteerd.
 
Oke, ben benieuwd. Ik heb hem niet geïnjecteerd om te vergelijken met een volgende keer..
 
Ik ook. Is voor mij de 1e keer pulled pork op de pellet gril.

Dank voor jouw reactie!(y)
 
Wij wachten af.....
 
  • Leuk
Waarderingen: Gent
Mooie run met een lekker eindresultaat
Lijkt me sticker waardig
 
En nu?

Gepulled hoop ik?
 
  • Leuk
Waarderingen: Gent
Zeker, ik heb nieuwe fotos bijgevoegd. Zie je ze niet?

Ja, nu zie ik het.

Had niet gezien dat je je openingspost aangepast had.

Gefeliciteerd! Ziet er lekker uit.
 
Het ziet er lekker uit, en natuurlijk is een portie pp achter de hand nooit verkeerd (y)
 
Mooi resultaat gefeliciteerd met je knor.
 
Lekker hoor, gefeliciteerd met je knorretje
 
Gefeliciteerd 🐷👍🏻🔥
 
ziet er goed uit hoor. gefeliciteerd met het biggetje
 
Terug
Bovenaan Onderaan