Visser
Tondelzoeker
- Berichten
- 21
Poh dat was genieten,
Recept gemaakt van bbq-junkie.
‘S morgens de twee kilo varkens procereur gesneden in plakken van ci. 1cm. Deze met de marinade ongeveer 4 uur in de koelkast gelegen. Een halve ui onder op het spit en hier op de plakken leggen en een beetje aanduwen, andere helft van de ui er op en klaar.
De Kamado op een temperatuur van 130-140 met plate setter op de helft.
Dan kan de gyros erop, die van mij had ongeveer 3,5 uur nodig.
Toen ik hem eraf had gehaald en de eerste lading vlees er af sneed heb ik hem nog even terug gedaan zodat er weer een krokant laagje op kwam.
Man man man wat een feest, dit ga ik zeker vaker maken. Misschien jullie ook?
1 kilo zelfgemaakte tzatiki, liefst een dag van te voren maken. Ingredienten hiervoor:
1 kilo griekse yoghurt 10% vet en dan uitlaten hangen in een theedoek(wordt hij niet zo waterig van)
Hele komkommer even de zaadstengel verwijderen met een lepen en dan raspen.
2-3 teentjes knoflook persen.
2 eetlepels dille
Zout & peper
Olijfolie extra vierge
Aardappelsalade: (kan ook goed met witte reuze bonen)
1 kilo rode aardappelen gesneden in partjes en dan koken. Dit had ik s morgens al gedaan kon het daarna mooi afkoelen.
2 rode ui in halve ringen
2 verse teentjes knoflook(extra scherp)
Peper en zout
4-6 olijf olie extra vierge.
Gooi alles in een kom en roer het een paar keer om herhaal dit om de 10 minuten een paar keer zodat het alles lekker intrekt.
Lekker twee turkse broden en het was ruim voor 6 personen!
Recept gemaakt van bbq-junkie.
‘S morgens de twee kilo varkens procereur gesneden in plakken van ci. 1cm. Deze met de marinade ongeveer 4 uur in de koelkast gelegen. Een halve ui onder op het spit en hier op de plakken leggen en een beetje aanduwen, andere helft van de ui er op en klaar.
De Kamado op een temperatuur van 130-140 met plate setter op de helft.
Dan kan de gyros erop, die van mij had ongeveer 3,5 uur nodig.
Toen ik hem eraf had gehaald en de eerste lading vlees er af sneed heb ik hem nog even terug gedaan zodat er weer een krokant laagje op kwam.
Man man man wat een feest, dit ga ik zeker vaker maken. Misschien jullie ook?
1 kilo zelfgemaakte tzatiki, liefst een dag van te voren maken. Ingredienten hiervoor:
1 kilo griekse yoghurt 10% vet en dan uitlaten hangen in een theedoek(wordt hij niet zo waterig van)
Hele komkommer even de zaadstengel verwijderen met een lepen en dan raspen.
2-3 teentjes knoflook persen.
2 eetlepels dille
Zout & peper
Olijfolie extra vierge
Aardappelsalade: (kan ook goed met witte reuze bonen)
1 kilo rode aardappelen gesneden in partjes en dan koken. Dit had ik s morgens al gedaan kon het daarna mooi afkoelen.
2 rode ui in halve ringen
2 verse teentjes knoflook(extra scherp)
Peper en zout
4-6 olijf olie extra vierge.
Gooi alles in een kom en roer het een paar keer om herhaal dit om de 10 minuten een paar keer zodat het alles lekker intrekt.
Lekker twee turkse broden en het was ruim voor 6 personen!