- Berichten
- 529
Ik had onderstaande epistel al in een concept klaar staan in het topic van @vogels, maar dat werd een beetje een topic kaping. Zelf al een keer of 5 (of 10 alweer) grillworst gemaakt, en nu mijn grillworst mix op is, zelf aan het mengen geslagen omdat ik €13/kg nogal aan de prijs vind voor iets met veel (30-60%?) paneermeel er in.
De laatste keer onderstaande receptuur gebruikt, maar nog zonder de cayenne en nootmuskaat. Deze heb ik toegevoegd omdat zelfs vriendinlief zei dat het wel pittiger mocht, maar dat wordt dus de volgende batch, er ligt nog 2.5 kg in de vriezer.
Voor de rub de laatste keer Pig Powder gebruikt. Ja, op kip . Ik had het nog staan, maar het beviel me maar matig.
Normaal gebruik ik onderstaande.
Zo zie je, ook voor grillworst geldt: recept proberen, proeven, recept aanpassen, repeat.
Ook het wellen van de worst heb ik op verschillende manieren gedaan, maar na een tip hier op het forum (of tweakers?) gebruik ik nu de grootste braadslede van ikea op gewoon het gasforuis. Mijn grillworsten zijn inmiddels dus zo'n 40 cm lang. Gewoon, omdat het kan. Om af te grillen moeten ze alsnog door de midden, maar he, het ziet gewoon leuk als er visite is, en je vraag of ze trek hebben in een stukje worst
Nog even een fotootje (maak ik veel te kort) van eind 2020, toen ik ze nog in de soeppan welde.
De laatste keer onderstaande receptuur gebruikt, maar nog zonder de cayenne en nootmuskaat. Deze heb ik toegevoegd omdat zelfs vriendinlief zei dat het wel pittiger mocht, maar dat wordt dus de volgende batch, er ligt nog 2.5 kg in de vriezer.
Voor de rub de laatste keer Pig Powder gebruikt. Ja, op kip . Ik had het nog staan, maar het beviel me maar matig.
Normaal gebruik ik onderstaande.
Zo zie je, ook voor grillworst geldt: recept proberen, proeven, recept aanpassen, repeat.
Ook het wellen van de worst heb ik op verschillende manieren gedaan, maar na een tip hier op het forum (of tweakers?) gebruik ik nu de grootste braadslede van ikea op gewoon het gasforuis. Mijn grillworsten zijn inmiddels dus zo'n 40 cm lang. Gewoon, omdat het kan. Om af te grillen moeten ze alsnog door de midden, maar he, het ziet gewoon leuk als er visite is, en je vraag of ze trek hebben in een stukje worst
Nog even een fotootje (maak ik veel te kort) van eind 2020, toen ik ze nog in de soeppan welde.