BasBQ
Beef en Steak

Grillworst van kippendij, eigen receptuur.

Ziet er heel goed uit, maar paneermeel in je grillworst, die begrijp ik niet.
Ik heb laatst kipgrillworst gemaakt met de kruidenmixen van van Beekum. En die waren echt superlekker, maar daar zit geen paneermeel in, niet in de kipgrillworst mix en niet in de gewone grillworst mix.

Paneermeel wordt gebruikt voor de binding net zoals fosfaat of zetmeel.
Ook zal het helpen om kloten in de potjes te voorkomen.

Kijk je op de potjes van van Beekum dan zal daar zetmeel op staan, dit is ook voor de binding. Zonder bind hulpmiddelen zul je nooit een goede binding bij kip krijgen.
Zelf gebruik ik geen kant en klaar potjes, maar gebruik aardappelzetmeel voor de binding, 25-30 gram/ kg is genoeg.

@Robkrekel: rol je kaas ( blokjes) voordat je hem in het deeg stopt even door de zetmeel dan blijven ze mooi zitten en zakken ze niet onder in de worst
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan Onderaan