- Berichten
- 180
Ik heb een tijdje geleden de film/documentaire Food.Inc gezien. (https://www.youtube.com/watch?v=2Oq24hITFTY) Persoonlijk vond ik het een erg interessante film al zie je ook dingen die je misschien wel niet wilt weten over de voedselindustrie, net zoals bijvoorbeeld bij Keuringsdienst van Waarde.
Het ging bijvoorbeeld veel over het feit dat men runderen tegenwoordig mais en/of soja (grain) voert terwijl deze dieren hier van nature helemaal niet op gebouwd zijn. ??n van de gevolgen hiervan is dat de runderen een verhoogd risico hebben op een besmetting met de E. Coli bacterie terwijl dit met het eten van gras niet blijkt te zijn. Het is zelfs zo dat koeien die de bacterie hebben en op een gras dieet gezet worden binnen enkele dagen tot 70% minder van de bacterie in hun lichaam hebben.
De term Grain Fed zien we tegenwoordig wel veel terug bij de verschillende verkopers terwijl ik persoonlijk de term Grass Fed nog nergens ben tegen gekomen. Persoonlijk vind ik een dergelijke toevoeging best misleidend, gezien de problemen die de voeding horend bij Grain Fed oplevert en dus helemaal niet zo gezond is voor het dier en daarmee ook voor de mens. Hoewel Grass Fed een stuk duurder zal zijn gezien de voeding zou ik toch verwachten dat men een dergelijke term wel in de winkels zou gaan voeren omdat het zowel voor de koe als voor de mens gezonder blijkt te zijn.
Ik ben benieuwd of iemand ooit vlees gezien heeft met de term Grass Fed en of men bereid is om meer te betalen voor een dergelijk stuk vlees. Hebben jullie ooit een vergelijking kunnen maken tussen grain fed en grass fed?
Het ging bijvoorbeeld veel over het feit dat men runderen tegenwoordig mais en/of soja (grain) voert terwijl deze dieren hier van nature helemaal niet op gebouwd zijn. ??n van de gevolgen hiervan is dat de runderen een verhoogd risico hebben op een besmetting met de E. Coli bacterie terwijl dit met het eten van gras niet blijkt te zijn. Het is zelfs zo dat koeien die de bacterie hebben en op een gras dieet gezet worden binnen enkele dagen tot 70% minder van de bacterie in hun lichaam hebben.
De term Grain Fed zien we tegenwoordig wel veel terug bij de verschillende verkopers terwijl ik persoonlijk de term Grass Fed nog nergens ben tegen gekomen. Persoonlijk vind ik een dergelijke toevoeging best misleidend, gezien de problemen die de voeding horend bij Grain Fed oplevert en dus helemaal niet zo gezond is voor het dier en daarmee ook voor de mens. Hoewel Grass Fed een stuk duurder zal zijn gezien de voeding zou ik toch verwachten dat men een dergelijke term wel in de winkels zou gaan voeren omdat het zowel voor de koe als voor de mens gezonder blijkt te zijn.
Ik ben benieuwd of iemand ooit vlees gezien heeft met de term Grass Fed en of men bereid is om meer te betalen voor een dergelijk stuk vlees. Hebben jullie ooit een vergelijking kunnen maken tussen grain fed en grass fed?