- Berichten
- 296
Ik zag vorige week Dennis Gochujang Chicken maken en aangezien wij hier redelijk gek zijn op de smaak ervan gelijk maar een poging gedaan om na te maken.
Mise en place:
De kip ingesmeerd met de marinade
Dan er achter komen dat het toch 2/2.5 uur nodig heeft en te laat begonnen te zijn, dus de kip in de koeling, en even een beetje improviseren voor die dag.
Volgende dag op tijd de q aan. Toen kwam ik erachter dat mijn skillet net te klein (of de kip net te groot) was dus als alternatief een bakblik met rooster gepakt
2 uur later was de temperatuur op een veilige 74 graden, dus aan tafel
Wat opviel was dat de aardappelen niet gaar waren, en de vel erg slap was gebleven, wat ik zelf niet zo lekker vind. Vraagje @noskos: waarom heb je de temperatuur op 150 graden gehouden, is dit omdat de gochujang anders verbrand als je te hoog gaat??
Ik neem aan dat de aardappelen niet gaar waren omdat ze op het rooster lagen, maar vind het wel vreemd dat ze na 2 uur op 150 graden nog niet gaar waren.
Mise en place:
De kip ingesmeerd met de marinade
Dan er achter komen dat het toch 2/2.5 uur nodig heeft en te laat begonnen te zijn, dus de kip in de koeling, en even een beetje improviseren voor die dag.
Volgende dag op tijd de q aan. Toen kwam ik erachter dat mijn skillet net te klein (of de kip net te groot) was dus als alternatief een bakblik met rooster gepakt
2 uur later was de temperatuur op een veilige 74 graden, dus aan tafel
Wat opviel was dat de aardappelen niet gaar waren, en de vel erg slap was gebleven, wat ik zelf niet zo lekker vind. Vraagje @noskos: waarom heb je de temperatuur op 150 graden gehouden, is dit omdat de gochujang anders verbrand als je te hoog gaat??
Ik neem aan dat de aardappelen niet gaar waren omdat ze op het rooster lagen, maar vind het wel vreemd dat ze na 2 uur op 150 graden nog niet gaar waren.