- Berichten
- 3.095
Dit is een handig nagerecht om op de laatste resten van je vuurtje te maken.
Ingredi?nten:
1 ananas. Een ananas is mooi rijp als je de kroonbladeren er met enig gemak uit kunt trekken.
1 vanillestokje, over de lengte open gesneden.
1 kaneelstokje
1 takje rozemarijn
5 kruidnagelen
5 steranijs
aluminiumfolie
snijdt kop en kont van de ananas en schil 'm.
Voor mensen met een boor: boor de kern eruit, prik er aan de buitenkant de kruidnagels in en vul het gat met de rest van de kruiden. Pak in in aluminiumfolie.
Voor mensen zonder boor: snijdt in de lengte in vieren en verwijder de harde kern. Prik hier en daar een kruidnagel en verdeel de rest van de kruiden een beetje in het midden van de vier parten. Pak de ananas in aluminiumfolie in (dit gaat het handigst als je er weer een min of meer goed in elkaar 'puzzelt', zodat de kruiden in het midden terecht komen.
Plaats de ananas op de BBQ (indirect, ca 150 graden) en laat tussen de 45 minuten en 1 uur garen.
Als ie lekker door en door heet is kan hij worden uitgepakt en gesneden (kruiden verwijderen).
Opdienen is lekker met yoghurtijs, schaafjes witte chocolade en een paar dotjes mango coulis (mango, pit eruit, blender, evt beetje binden met johannesbroodpitmeel of een klein beetje agar agar), maar je kunt de stukjes ananas natuurlijk ook zo eten of aan een sateh stokje rijgen.
Smakelijk!
Overigens, bij Librije's atelier, waar dit recept vandaan komt, maakten we het met gerookt ijs, mango coulis en een kruim van witte chocolade en yoghurt poeder en kreeg je zoiets:
Dus voor wie eens wat anders wil...
Ingredi?nten:
1 ananas. Een ananas is mooi rijp als je de kroonbladeren er met enig gemak uit kunt trekken.
1 vanillestokje, over de lengte open gesneden.
1 kaneelstokje
1 takje rozemarijn
5 kruidnagelen
5 steranijs
aluminiumfolie
snijdt kop en kont van de ananas en schil 'm.
Voor mensen met een boor: boor de kern eruit, prik er aan de buitenkant de kruidnagels in en vul het gat met de rest van de kruiden. Pak in in aluminiumfolie.
Voor mensen zonder boor: snijdt in de lengte in vieren en verwijder de harde kern. Prik hier en daar een kruidnagel en verdeel de rest van de kruiden een beetje in het midden van de vier parten. Pak de ananas in aluminiumfolie in (dit gaat het handigst als je er weer een min of meer goed in elkaar 'puzzelt', zodat de kruiden in het midden terecht komen.
Plaats de ananas op de BBQ (indirect, ca 150 graden) en laat tussen de 45 minuten en 1 uur garen.
Als ie lekker door en door heet is kan hij worden uitgepakt en gesneden (kruiden verwijderen).
Opdienen is lekker met yoghurtijs, schaafjes witte chocolade en een paar dotjes mango coulis (mango, pit eruit, blender, evt beetje binden met johannesbroodpitmeel of een klein beetje agar agar), maar je kunt de stukjes ananas natuurlijk ook zo eten of aan een sateh stokje rijgen.
Smakelijk!
Overigens, bij Librije's atelier, waar dit recept vandaan komt, maakten we het met gerookt ijs, mango coulis en een kruim van witte chocolade en yoghurt poeder en kreeg je zoiets:

Dus voor wie eens wat anders wil...