Zo vandaag de kou getrotseerd om weer eens wat Ganzenborsten te roken. Na drie uur in het pekel en kruidenbad te hebben vertoeft waren de borsten klaar om te drogen.
1/2 liter water aan de kook brengen onderstaande kruiden toevoegen en roeren tot het zout opgelost is.
Hierna nog 2,5 liter koud water erbij en klaar is het drie liter pekelbad.
8 Eetlepels zout 4 grof zeezout en 4 colorozozout
1 Eetlepel 4 seizoenen peper korrels gekneusd
1 Eetlepel jeneverbessen gekneusd
5 Blaadjes laurier
Kaneelstokje
Eetlepel thijm
Eetlepel rozemarijn
4 eetlepels donkere bastardsuiker
Dikke ui gesnipperd
Halve bol knoflook gesnipperd
Rookkast opgestookt met beukenhout tot een 45gr borsten aan de speten geregen en de kast in deur opengelaten omdat ze eerst nog een half uurtje voor moesten drogen hierna de kast dicht temperatuur langzaam tot rond de 100gr en dan rustig wachten tot dat de juiste kerntemperatuur bereikt is 72gr in mijn geval. Hierna begint het af roken met de rookmot ditmaal een mengsel van beuken en eiken zo'n beetje drie kwartier resultaat mooie diep rode warm gerookte Ganzenborsten.
Nadat ze afgekoeld waren de vleessnijmachine te voorschijn gehaald en er mooie dunne plakjes van gesneden en hierna alles gevacumeerd.
1/2 liter water aan de kook brengen onderstaande kruiden toevoegen en roeren tot het zout opgelost is.
Hierna nog 2,5 liter koud water erbij en klaar is het drie liter pekelbad.
8 Eetlepels zout 4 grof zeezout en 4 colorozozout
1 Eetlepel 4 seizoenen peper korrels gekneusd
1 Eetlepel jeneverbessen gekneusd
5 Blaadjes laurier
Kaneelstokje
Eetlepel thijm
Eetlepel rozemarijn
4 eetlepels donkere bastardsuiker
Dikke ui gesnipperd
Halve bol knoflook gesnipperd
Rookkast opgestookt met beukenhout tot een 45gr borsten aan de speten geregen en de kast in deur opengelaten omdat ze eerst nog een half uurtje voor moesten drogen hierna de kast dicht temperatuur langzaam tot rond de 100gr en dan rustig wachten tot dat de juiste kerntemperatuur bereikt is 72gr in mijn geval. Hierna begint het af roken met de rookmot ditmaal een mengsel van beuken en eiken zo'n beetje drie kwartier resultaat mooie diep rode warm gerookte Ganzenborsten.
Nadat ze afgekoeld waren de vleessnijmachine te voorschijn gehaald en er mooie dunne plakjes van gesneden en hierna alles gevacumeerd.