- Berichten
- 488
Vandaag kwam mijn oude heer op visite en aangezien die niet zo gek van vlees is heb ik een mooi stuk zalmzijde bij de Hanos gehaald. Daarbij komt dat hij ook nog eens gek is op asperges en laten we die nou net op de gevoelige plaat moeten leggen voor de fotowedstrijd van deze maand, kunnen we daar ook is aan mee doen!
Na wat zoekwerk in de boekenkast, hier op het forum en YouTube kwam ik in het boek BBQ Magic van Roel Westera planked asparagus tegen, ziet er niet verkeerd uit dus laten we het is proberen.
Ik heb als eerst de asperges geschild en de uiteinden er af gesneden om ze vervolgens door de olijfolie met wat pezo te rollen.
Ondertussen was de Monolith al lekker op temperatuur en heb ik de asperges eerst even rondom gegrild op het gietijzeren rooster.
Ondertussen de zalm klaar gemaakt en op een rookplank gelegd waarna de asperges ook op twee Rookplankjes konden. Over de asperges wat stukjes zachte geitenkaas gelegd en roken maar!
Nadat de zalm gaar was heb ik de asperges een etage naar beneden gelegd en er een kruidenmengsel van olijfolie, bieslook, peterselie en wat peper en zout over heen gegoten.
Ik ben of was eigenlijk zelf nooit echt een fan van asperges maar dit was toch wel heel erg lekker!
Na wat zoekwerk in de boekenkast, hier op het forum en YouTube kwam ik in het boek BBQ Magic van Roel Westera planked asparagus tegen, ziet er niet verkeerd uit dus laten we het is proberen.
Ik heb als eerst de asperges geschild en de uiteinden er af gesneden om ze vervolgens door de olijfolie met wat pezo te rollen.
Ondertussen was de Monolith al lekker op temperatuur en heb ik de asperges eerst even rondom gegrild op het gietijzeren rooster.
Ondertussen de zalm klaar gemaakt en op een rookplank gelegd waarna de asperges ook op twee Rookplankjes konden. Over de asperges wat stukjes zachte geitenkaas gelegd en roken maar!
Nadat de zalm gaar was heb ik de asperges een etage naar beneden gelegd en er een kruidenmengsel van olijfolie, bieslook, peterselie en wat peper en zout over heen gegoten.
Ik ben of was eigenlijk zelf nooit echt een fan van asperges maar dit was toch wel heel erg lekker!