- Berichten
- 522
Hey Pittmasters,
Zoals eerder gemeld stonden de gaarkeukens van huize jachtfestijn vandaag in het teken van experimenten.
Na het Hollandse jongens brood stond voor de lunch een gegrilde zoete aardappelsoep op de menukaart.
De basis hiervan wordt gevormd door twee flinke zoete aardappels die 45 minuten tegen de brandende kolen gegrild zijn. Het zwarte jasje is eenvoudig te verwijderen en de zoete aardappels vervolgens in stukjes snijden en apart leggen.
In een pan (hier is gebruik gemaakt van de dutch oven) een flinke ui (fijn gesnipperd), 4 teentjes fijngesnipperde knoflook en een stuk geraspte verse gember fruiten in een beetje olijfolie.
Vervolgens 1 liter bouillon toevoegen en een stukje (naar smaak) fijngesneden chipotle. In de gaarkeukens van huize jachtfestijn is er een voorkeur voor de mesquite gerookte versie. Verder een in een paar stukken gesneden stengel gekneusd citroengras toevoegen en 4 eetlepels vissaus.
Het geheel even zachtjes laten doorkoken en vervolgens de gegrilde zoete aardappel eraan toevoegen. Ongeveer 10 minuten laten doorkoken.
Daarna de stukken citroengras verwijderen en de rest met een machine pureren.
Naar smaak pangagius visfilet toevoegen en nog een 10 minuten zachtjes laten koken.
Hierna 150 ml kokosmelk toevoegen en zo'n 50 gram santen (kokoscreme). Verder het sap van 1 limoen en gemalen verse peper naar smaak.
Voor het opdienen de soep garneren met gedroogde uitjes.
Het testpanel was het unaniem eens......een voortreffelijke soep. Ondanks dat dit een eerste creatie was, zijn er eigenlijk geen verbeterpunten voor de volgende keer.
Zoals eerder gemeld stonden de gaarkeukens van huize jachtfestijn vandaag in het teken van experimenten.
Na het Hollandse jongens brood stond voor de lunch een gegrilde zoete aardappelsoep op de menukaart.
De basis hiervan wordt gevormd door twee flinke zoete aardappels die 45 minuten tegen de brandende kolen gegrild zijn. Het zwarte jasje is eenvoudig te verwijderen en de zoete aardappels vervolgens in stukjes snijden en apart leggen.
In een pan (hier is gebruik gemaakt van de dutch oven) een flinke ui (fijn gesnipperd), 4 teentjes fijngesnipperde knoflook en een stuk geraspte verse gember fruiten in een beetje olijfolie.
Vervolgens 1 liter bouillon toevoegen en een stukje (naar smaak) fijngesneden chipotle. In de gaarkeukens van huize jachtfestijn is er een voorkeur voor de mesquite gerookte versie. Verder een in een paar stukken gesneden stengel gekneusd citroengras toevoegen en 4 eetlepels vissaus.
Het geheel even zachtjes laten doorkoken en vervolgens de gegrilde zoete aardappel eraan toevoegen. Ongeveer 10 minuten laten doorkoken.
Daarna de stukken citroengras verwijderen en de rest met een machine pureren.
Naar smaak pangagius visfilet toevoegen en nog een 10 minuten zachtjes laten koken.
Hierna 150 ml kokosmelk toevoegen en zo'n 50 gram santen (kokoscreme). Verder het sap van 1 limoen en gemalen verse peper naar smaak.
Voor het opdienen de soep garneren met gedroogde uitjes.
Het testpanel was het unaniem eens......een voortreffelijke soep. Ondanks dat dit een eerste creatie was, zijn er eigenlijk geen verbeterpunten voor de volgende keer.





