- Berichten
- 1.437
Hierbij een gerecht wat ik tegen kwam op het forum van @Revers88 Linkje
Heb hem iets aangepast en er hoeveelheden bij gezet.
Spiezen op de bbq +gevulde paprika .
voor de spiezen
kipdijfilet 500/550 gram in grote stukken gesneden.
Voor de marinade
-soyasaus
-suiker 4x zakje
-geperste knoflook 4 grote tenen.
-uienpoeder 3 theelepels
-rood pepertje heel fijn gesneden
voor in de puntpaprika +vulling.
6x puntpaprika
15x cherrytomaat
1x aubergine,
1x ui
250 gram champignons
4 theelepels groene pesto,
peper
zout.
2x mozarella
Bereiding;
12 uur van tevoren de kip marineren in 100/125ml soyasaus, suiker, knoflook, uienpoeder, rode peper heel fijn gesneden.
Voor de vulling van de puntpaprika's;
Cherrytomaatjes, Aubergine, Ui, champignons, heel fijn gesneden en 4 theelepels groene pesto toevoegen.
BBQ indirect voorbereiden en opstoken naar 225 graden.
Ik heb de kip niet direct gegrild was niet nodig in mijn optiek.
Puntpaprikas in de lengte snijden, zaad verwijderen en vullen met de groentemix.
Vervolgens mozarella eroverheen.
Paprikas in een big green egg aluminium lekbak leggen op het bovenste rooster.
Kipspiezen op het onderste rooster (in mijn geval in een vierkante lekbak op de platesetter leggen, voorzien van aluminium folie en daar de kipspiezen op leggen. )
Zodra de mozarella een licht bruin kleurtje krijgt is het klaar, kip goed draaien. Ik voorzie de kip van 2 spiezen.
Heb hem iets aangepast en er hoeveelheden bij gezet.
Spiezen op de bbq +gevulde paprika .
voor de spiezen
kipdijfilet 500/550 gram in grote stukken gesneden.
Voor de marinade
-soyasaus
-suiker 4x zakje
-geperste knoflook 4 grote tenen.
-uienpoeder 3 theelepels
-rood pepertje heel fijn gesneden
voor in de puntpaprika +vulling.
6x puntpaprika
15x cherrytomaat
1x aubergine,
1x ui
250 gram champignons
4 theelepels groene pesto,
peper
zout.
2x mozarella
Bereiding;
12 uur van tevoren de kip marineren in 100/125ml soyasaus, suiker, knoflook, uienpoeder, rode peper heel fijn gesneden.
Voor de vulling van de puntpaprika's;
Cherrytomaatjes, Aubergine, Ui, champignons, heel fijn gesneden en 4 theelepels groene pesto toevoegen.
BBQ indirect voorbereiden en opstoken naar 225 graden.
Ik heb de kip niet direct gegrild was niet nodig in mijn optiek.
Puntpaprikas in de lengte snijden, zaad verwijderen en vullen met de groentemix.
Vervolgens mozarella eroverheen.
Paprikas in een big green egg aluminium lekbak leggen op het bovenste rooster.
Kipspiezen op het onderste rooster (in mijn geval in een vierkante lekbak op de platesetter leggen, voorzien van aluminium folie en daar de kipspiezen op leggen. )
Zodra de mozarella een licht bruin kleurtje krijgt is het klaar, kip goed draaien. Ik voorzie de kip van 2 spiezen.
Laatst bewerkt: