- Berichten
- 1.543
2 weken geleden Kalkoenbout meegenomen in de Makro in Belgie, leek me wel eens leuk om te proberen.
Eerst de poot 6 uur in de "brine" gezet.

Daarna nog 4 uur in de marinade (italian dressing).

De Jim Bowie ingericht met de GrillGrates aan de linkerzijde voor directe warmte, de rechterzijde ingericht voor indirect. maiskolven ingepakt en aan de indirecte kant gelegd, voorgekookte Biltstar aardappelen op partjes, en gekruid, ook op de indirecte kant.

De kalkoenbout gedrurende 40 minuten gegrild op de GrillGrates, ingestelde temperatuur van de BBQ 175 graden (Roostertemperatuur ligt dan meestal rond de 220-240 graden). Vervolgens de poot naar de indirecte kant gelegd tot een kerntemperatuur van 75 graden.
Poot verwijderd en in de folie gepakt voor 10 minuutjes. daarna de mais en aardappels van de BBQ genomen.

Buitenste gedeelten waren zeer smakelijk, geheel was gelukkig best sappig, alleen wist ik niet dat er zoveel pezen in het vlees bij de botten zaten. Als ik het nog een keer zou doen, zou ik doorgaan tot een kerntemperatuur van 80 graden, helemaal binnenin was het toch nog wat bloederig. Zat nog een slagader van halve cm doorsnee. Pootje woog 1.5 kg ongeveer, ruim voldoende voor 3 personen
Eerst de poot 6 uur in de "brine" gezet.

Daarna nog 4 uur in de marinade (italian dressing).

De Jim Bowie ingericht met de GrillGrates aan de linkerzijde voor directe warmte, de rechterzijde ingericht voor indirect. maiskolven ingepakt en aan de indirecte kant gelegd, voorgekookte Biltstar aardappelen op partjes, en gekruid, ook op de indirecte kant.

De kalkoenbout gedrurende 40 minuten gegrild op de GrillGrates, ingestelde temperatuur van de BBQ 175 graden (Roostertemperatuur ligt dan meestal rond de 220-240 graden). Vervolgens de poot naar de indirecte kant gelegd tot een kerntemperatuur van 75 graden.
Poot verwijderd en in de folie gepakt voor 10 minuutjes. daarna de mais en aardappels van de BBQ genomen.

Buitenste gedeelten waren zeer smakelijk, geheel was gelukkig best sappig, alleen wist ik niet dat er zoveel pezen in het vlees bij de botten zaten. Als ik het nog een keer zou doen, zou ik doorgaan tot een kerntemperatuur van 80 graden, helemaal binnenin was het toch nog wat bloederig. Zat nog een slagader van halve cm doorsnee. Pootje woog 1.5 kg ongeveer, ruim voldoende voor 3 personen