BasBQ
Beef en Steak

Frozen chicken en DanBrass Sateh

 
 
 

Ep Woody

Stoker
Berichten
338
Na diverse keren op lagere temperaturen gerechten te maken, werd het tijd om weer eens op hoge temperatuur te barbecue?n. Vanwege de goede verhalen over DanBrass sateh, deze gemaakt, vergezeld door wat aardappelkrieltjes drumsticks (niet gebeurd) en kippenpoten.

Even een sfeerfoto van mijn barbecue en USM.
2013-12-06144614_zps74d64a45.jpg


Drumsticks in de spareribhouder.
2013-12-06153858_zps6f024bd8.jpg


2013-12-06170015_zps1668f583.jpg



Kippendijenfilet in de marinade
2013-12-06154119_zpsdadd93d3.jpg


Na bijna 48 uur aan een spies geregen. Dit werk heb ik helaas moeten uitbesteden.  B-)
2013-12-06154119_zpsdadd93d3.jpg


Op de Q.
2013-12-06165910_zps006caf91.jpg

2013-12-06165952_zps2e04c9a2.jpg


Het eindresultaat.
2013-12-06172717_zpseb8ae317.jpg


Ons oordeel over de DanBrass Sateh. Ondanks 2 dagen marineren niet een heel erg sterke smaak aan de sateh, wellicht iets te weinig marinade gemaakt? De marinade rook wel erg goed en leek, volgens mevrouw Woody, erg op de sateh marinade van Conimex (welke erg populair is in huize Woody). Ga hem binnenkort nog wel een keer maken en kijken of hij dan beter bevalt.
 
ik heb geen idee hoeveel marinade je gemaakt hebt, ik heb deze sate al een aantal keren gemaakt en vind de smaak na 48 uur helemaal prima
 
Ep Woody zei:
De marinade rook wel erg goed en leek, volgens mevrouw Woody, erg op de sateh marinade van Conimex

Waarschijnlijk probeert Danny gewoon al tijden om die grandioze marinade van Conimex na te maken... ;D
 
Wtf?! Conimex???
FF geen commentaar :)
 
Maar ehh....ff serieus.....als je twijfelt of je genoeg marinade hebt gemaakt, heb je je dan wel aan de hoeveelheden gehouden, dus deze hoeveelheid voor 500 gram vlees/kip?

En ook de ingredi?nten zelf zijn wel redelijk key.....bv. de ene ketjap is niet de andere ketjap.

Oohh....ik zie ook in je bijschrift bij de foto 'frozen chicken'; hoe letterlijk moet ik dat nemen? Want bevroren kip zal nl. niet veel marinade opnemen.

Genoeg vraagtekens dus :)
 
Piepers aan een stokkie, leuk idee
en ik moet zeggen, wat zijn die satehs goed geregen zeg ;)
 
Lust ik voor ontbijt!!! :D
 
De opmerking Frozen chicken komt doordat de kippenpoten net niet helemaal ontdooit waren toen ze erop gingen, en er tijdens het BBQ-en nog wat hagel naar beneden viel.

De kippendijen waren wel ontdooit toen de marinade erop ging.
 
Terug
Bovenaan Onderaan