Kom ik vandaag opeens op het idee om frikandellen te maken ???
En ja zo'n idee laat je dan niet meer los.
Dus wat hebben we nog in huis. 2 kipfilets en een kilo half om half.
Dat is voldoende.
Kipfilet in de blender malen samen met 3 eieren en melk, paneermeel, zout, peper, uienpoeder, knoflookpoeder. chilipoeder en worcestersauce.
Dit zo fijn mogelijk malen voeg eventueel nog wat melk toe om het wat soepeler te maken.
Doe niet teveel tegelijk want dit wordt zo taai dat je apparatuur zo doorbrand.
Als het klaar is heb je een farce met een enorm bindend vermogen.
Nu het gehakt er goed doorheen mengen. Je krijgt nu een deeg met een sterke binding.
Even een monstertje bakken om te proeven of er nog wat bij moet.
Ik heb er wat extra zout en peper aan toegevoegd.
En nu rollen maar. Met vochtige handen gaat het wat makkelijker. De staven wegen 100 gram.
Even op laten stijven in de koelkast. Ondertussen de bbq aansteken en op 175? laten komen.
Nu de staven indirect garen op 175? met wat beukenhout. Op 73? kern eraf halen.
Af laten koelen en dan snel even testen
Heb ik nu frikandellen gemaakt?
Uiteindelijk wijkt de smaak en structuur te veel af.
Het lijkt qua samenstelling meer op een pikanto en laat ik die nu ook lekker vinden ;D
Maar de smaak is beter, zeker met het extra rookaroma.
En ja zo'n idee laat je dan niet meer los.
Dus wat hebben we nog in huis. 2 kipfilets en een kilo half om half.
Dat is voldoende.
Kipfilet in de blender malen samen met 3 eieren en melk, paneermeel, zout, peper, uienpoeder, knoflookpoeder. chilipoeder en worcestersauce.
Dit zo fijn mogelijk malen voeg eventueel nog wat melk toe om het wat soepeler te maken.
Doe niet teveel tegelijk want dit wordt zo taai dat je apparatuur zo doorbrand.
Als het klaar is heb je een farce met een enorm bindend vermogen.
Nu het gehakt er goed doorheen mengen. Je krijgt nu een deeg met een sterke binding.
Even een monstertje bakken om te proeven of er nog wat bij moet.
Ik heb er wat extra zout en peper aan toegevoegd.
En nu rollen maar. Met vochtige handen gaat het wat makkelijker. De staven wegen 100 gram.
Even op laten stijven in de koelkast. Ondertussen de bbq aansteken en op 175? laten komen.
Nu de staven indirect garen op 175? met wat beukenhout. Op 73? kern eraf halen.
Af laten koelen en dan snel even testen
Heb ik nu frikandellen gemaakt?
Uiteindelijk wijkt de smaak en structuur te veel af.
Het lijkt qua samenstelling meer op een pikanto en laat ik die nu ook lekker vinden ;D
Maar de smaak is beter, zeker met het extra rookaroma.