BasBQ
Beef en Steak

Foto topic van het Dutch Bacon Weekend 2013

GAATJES ?

ook bij 'zwoerdvrije' buikspek ?
want dan moet ik ook nog even aan de bak.
< al willen jullie niet weten hoe mijn keuken er momenteel uitziet ... >

Ik kreeg een complete keuken van de werkgever bij mijn vrouw, kastjes, oven, vaatwasser en magnetron + nog wat zooi ....
Zucht ... huis vol nu ...
 
G??n gaatjes....zucht....
<opent pak, verwijdert 3,5 kilo spek, lijmt gaatjes, stopt big ass stuk vlees weer in pak, legt pak weer in koelkast, kijkt tevreden..bedenkt zich, opent koelkast en draait vlees om, bedenkt zich dat hij dat al gedaan heeft een draait vlees terug>

 
Verder goed nieuws: we gaan binnenkort zien of het uitmaakt als je wat gaatjes in je bacon hebt geprikt ;D
 
En eindelijk 7 dagen later..... Hop, uit de verpakking, afspoelen, en terug!  Stuk harder geworden maar weinig vocht, ongeveer 15 ml. Op naar zaterdag!!! Zin in::)
 
Zo, we gaan de standaard buikspek even drogen. Morgen roken.
20130913_203520_zps56b54674.jpg

Overmorgen de maple versie.
 
beetje laat, morgen op de Q maar toch nog de foto's

on6i.jpg



een stukje van 1 kilo, de andere helft ligt in de vriezer

ymap.jpg



klaar voor de week in de koelkast

pdfr.jpg



na een weekje koelkast, vlees is netjes donkerder geworden en ziet er goed uit

phez.jpg



de hoeveelheid vocht valt me alles mee na een week
 
Alvon als je even op je foto's klikt op imageshack krijg je wel een goede fotolink


Code:
[IMG]http://img801.imageshack.us/img801/2231/on6i.jpg[/IMG]

In plaats van
Code:
[IMG]http://imageshack.us/photo/my-images/801/on6i.jpg/[/IMG]

on6i.jpg
 
ik was nog bezig  :( had het al gezien dat het de verkeerde link was.. nu klopt het
 
Zo, nr 1 is af. 65 graadjes na dik twee uur roken.
We proudly present, the standard bacon:
20130914_123830_PerfectlyClear_0001_zpse622ae87.jpg

Morgen de maple!
 
El Fumarole zei:
Zo, nr 1 is af. 65 graadjes na dik twee uur roken.
We proudly present, the standard bacon:
20130914_123830_PerfectlyClear_0001_zpse622ae87.jpg

Morgen de maple!

Is deze met vork gaatjes.
 
Toen ik op het forum kwam had ik 2 dingen die ik mezelf niet snel zag doen...
1) wat moest een mens met een WGA??? Goed, daar kwam ik wel achter.
2) Waarom zou ik bacon gebruiken in een gerecht??? Voor een badge tijdens het dutchbaconweekend dus!

Vandaag was mijn vrouw naar haar werk en moest ik dus maar 4 monden voeden.
En in de schuur stond mijn WGA mij heel vertederend aan te kijken, alsof hij wilde zeggen 'Kies mij!'.
Omdat deze nog nooit vlees had mogen doen, alleen vega hapjes, een ideaal excuus om die uit te kiezen.
(Ik kan ook eerlijk zeggen dat het momenteel even zo'n rommel in de schuur is dat een BGE naar buiten rollen meer werk was, maar dit klinkt beter toch? ;) )

Men neme:
image.php

4 hamburgers, 3 plakjes chedarkaas en 2 plakjes bacon. (dat hadden er meer mogen zijn achteraf gezien)

Dit alles leg je op je WGA...
image.php


Voeg de kaas toe...
image.php


Resultaat:
image.php

image.php


Dan moet ik nu dus toegeven dat ik mijn WGA een super fijn speeltje vind, ook voor vlees.
En dat bacon best wel eetbaar is!

Misschien dat ik morgen nog een keer de Q aansteek voor een lunch met bacon er in verwerkt, het is ten slotte dutch bacon WEEKEND! ;)
 
Ziet er heerlijk uit!grappig om het verschil in grote te zien van de bacon net erop en klaar ::)
 
Terug
Bovenaan Onderaan