
Gistdeeg:
200 gr. bloem
4 gr. droge gist
125ml. water
een beetje zout
Hiervan een deeg kneden en dit laten rijzen.
Bij mij heeft het 4 uur gestaan.
Na het rijzen in 6 stukken verdelen en in dunne lapjes uitrollen.
Randjes iets omhoog zetten.
Voor de vulling:
250 gr. kwark
100ml. slagroom
1 ei
1tl. ma?zena
zout peper en koriander
1 grote ui
beetje boter
100 gram rookspek (ik heb 200 gram genomen

bieslook
De ui fijnsnijden en met het in blokjes gesneden spek in de boter zachtjes fruiten. Ik heb ook nog wat knoflook toegevoegd.
Kwark, slagroom, ei, ma?zena en kruiden door elkaar roeren en op de lapjes uitgieten.
Het ui - spekmengsel over de kwark verdelen.
BBQ van te voren goed voorverwarmen zodat hij stabiel op 200 graden staat.
Het recept geeft 250 aan maar ik doe liever iets minder heet en dan maar wat langer.
Dan 20 tot 30 minuten indirect afbakken. Kan op een pizzasteen maar ik heb zo'n teflon lap gebruikt. Lekker makkelijk.
Na het afbakken de fijn gesnipperde bieslook er over strooien.
