BasBQ
Beef en Steak

Flammkuchen

 
 
 
 

Bert

Gerijpt
Berichten
2.598
DSC03232.jpg


Gistdeeg:
200 gr. bloem
4 gr. droge gist
125ml. water
een beetje zout
Hiervan een deeg kneden en dit laten rijzen.
Bij mij heeft het 4 uur gestaan.
Na het rijzen in 6 stukken verdelen en in dunne lapjes uitrollen.
Randjes iets omhoog zetten.

Voor de vulling:
250 gr. kwark
100ml. slagroom
1 ei
1tl. ma?zena
zout peper en koriander
1 grote ui
beetje boter
100 gram rookspek (ik heb 200 gram genomen :) )
bieslook
De ui fijnsnijden en met het in blokjes gesneden spek in de boter zachtjes fruiten. Ik heb ook nog wat knoflook toegevoegd.
Kwark, slagroom, ei, ma?zena en kruiden door elkaar roeren en op de lapjes uitgieten.
Het ui - spekmengsel over de kwark verdelen.

BBQ van te voren goed voorverwarmen zodat hij stabiel op 200 graden staat.
Het recept geeft 250 aan maar ik doe liever iets minder heet en dan maar wat langer.
Dan 20 tot 30 minuten indirect afbakken. Kan op een pizzasteen maar ik heb zo'n teflon lap gebruikt. Lekker makkelijk.
Na het afbakken de fijn gesnipperde bieslook er over strooien.
DSC03230.jpg
 
Toevallig net van de week ook naar een recept hiervan zitten kijken... Lekker!
 
dat ziet er even heerlijk uit
 
Dat is een mooie Duitse koek (Elzas en Baden regio) geworden Bert!
Mooi als nagerecht na een stuk Kachelfleisch  :)
 
Als je die meeneemt als jullie komen eten.....
 
DAmn... looking good...

Wat is het?
Dessert? Hoofdgerecht? Snack?


Op de todolist... :(
 
Bert, jij maakt altijd van die lekkere dingen.  Wil je met me trouwen?
 
El Fumarole zei:
Bert, jij maakt altijd van die lekkere dingen.  Wil je met me trouwen?

=)) =)) =))
 
weer heerlijk Bert!
 
Lust ik!!!!
 
Flammkuchen is normaal gesproken heel plat toch Bert? Als we in de regio zijn, hebben we vrienden wonen. Dan neem ik altijd een paar pakken flammkuchen deeg mee maar die blijft heel plat.

Desalnietteplus ze zien er geweldig uit.
 
Het maakt mij niet uit wat het eigenlijk is, het ziet er verdraaid lekker uit, en ik wil het  :)

Mac
 
Jappert zei:
Flammkuchen is normaal gesproken heel plat toch Bert? Als we in de regio zijn, hebben we vrienden wonen. Dan neem ik altijd een paar pakken flammkuchen deeg mee maar die blijft heel plat.

Desalnietteplus ze zien er geweldig uit.

Ik heb geen idee, ik heb dit recept gevolgd. Was de eerste keer dat ik van Flammkuchen las.
 
Volgens mij is het maar net waar je het eet. Ik heb ze in Duitsland een keer gegeten op een soort jaarmarkt. Daar waren het net dunne pizza's.
 
Ziet er goed uit bert!
 
Terug
Bovenaan Onderaan