Na veel verzoek van mijn wederhelft mezelf ook aan de pulked-pork gewaagd gister. Lekker met -2 gr om 7 uur opstaan........ Heerlijk!
Zaterdagavond een procureur van BBQuality in de rub en geinjecteerd met appelsap, wittewijnazijn en Worshestershiresaus. Heb het recept voor de rub van hun website gebruikt, alleen nog wat gerookte paprika ipv alleen "gewone" en koudgerookt grof zeezout ipv het huistuinkeuken zout.
Zondagochtend vroeg de kou in. Naast pulled-pork ook wat zalm koud gerookt omdat het zo lekker is, dille&jeneverbes en rooibosthee.
Rub zit er mooi op en er is weinig van de injectie vloeistof uitgelekt!
De nieuwe Weber briketten voor de eerste x gebruikt, stukken minder as wat vast blijft plakken, en stukken kers voor de rooksmaak.
Rond 8 uur allebei onderweg, benieuwd hoe lang het gaat duren. De zalm regelt vandaag zichzelf grotendeels gelukkig.
Gedurende de ochtend blijft de temperatuur gestaag stijgen ondanks de kou, nog steeds rond vriespunt en koude wind.
Vlees ziet er al mooi uit alleen de temperatuur stijgt niet meer, tijd om het in te pakken om de zone wat te versnellen.
Het ingepakte pakket weer terug op de wsm totdat de 85 gr bereikt zijn.
//uploads.tapatalk-cdn.com/20160229
/b4f79ea6e10c195ccc1e839814f1f0e9.jpg
Uitgepakt, sap bewaard voor de finish en de glaze aangebracht om de bark te maken, het lekkere korstje.
En toen duurde het gruwelijk lang.... De temperatuur wilde maar niet omhoog naar de 90 graden. Alle luchtschuifjes vol open, nog wat extra briketten in de starter en erbij en de waterpan weer met kokend water gevuld en enkele GVD's..... De wsm meer onder m'n afdak getrokken uit de harde koude wind hielp gelukkig wat en tegen 20.30 u eindelijk de 90 graden alarmpiepjes. Eindelijk.
Snel even stukje geproefd, Pittmastersprivellege! Heerlijk! Stuk weer in de aluminium folie en uurtje laten rusten in handdoek en thermotas.
//uploads.tapatalk-cdn.com/20160229
/b5f6df487c68b13dee37a59630e0c1a3.jpg
Uitpakken en pullen na een uur wachten!
De finish saus samen met de eerder opgevangen vleessappen gemengd door de pulled-pork.
Eindresultaat: rond 23.00 u moe maar voldaan, heerlijke pulled-pork gemaakt! Volgende x zonder bot zodat ik er kleinere stukken van kan snijden en met wat aangenamer buiten temperatuur zodat het mogelijk iets korter duurt. Maar erg leuk om te doen en lekker!
Oja de zalm zag er ook goed uit!
Zaterdagavond een procureur van BBQuality in de rub en geinjecteerd met appelsap, wittewijnazijn en Worshestershiresaus. Heb het recept voor de rub van hun website gebruikt, alleen nog wat gerookte paprika ipv alleen "gewone" en koudgerookt grof zeezout ipv het huistuinkeuken zout.

Zondagochtend vroeg de kou in. Naast pulled-pork ook wat zalm koud gerookt omdat het zo lekker is, dille&jeneverbes en rooibosthee.

Rub zit er mooi op en er is weinig van de injectie vloeistof uitgelekt!



De nieuwe Weber briketten voor de eerste x gebruikt, stukken minder as wat vast blijft plakken, en stukken kers voor de rooksmaak.



Rond 8 uur allebei onderweg, benieuwd hoe lang het gaat duren. De zalm regelt vandaag zichzelf grotendeels gelukkig.

Gedurende de ochtend blijft de temperatuur gestaag stijgen ondanks de kou, nog steeds rond vriespunt en koude wind.
Vlees ziet er al mooi uit alleen de temperatuur stijgt niet meer, tijd om het in te pakken om de zone wat te versnellen.


Het ingepakte pakket weer terug op de wsm totdat de 85 gr bereikt zijn.
//uploads.tapatalk-cdn.com/20160229
/b4f79ea6e10c195ccc1e839814f1f0e9.jpg
Uitgepakt, sap bewaard voor de finish en de glaze aangebracht om de bark te maken, het lekkere korstje.

En toen duurde het gruwelijk lang.... De temperatuur wilde maar niet omhoog naar de 90 graden. Alle luchtschuifjes vol open, nog wat extra briketten in de starter en erbij en de waterpan weer met kokend water gevuld en enkele GVD's..... De wsm meer onder m'n afdak getrokken uit de harde koude wind hielp gelukkig wat en tegen 20.30 u eindelijk de 90 graden alarmpiepjes. Eindelijk.


Snel even stukje geproefd, Pittmastersprivellege! Heerlijk! Stuk weer in de aluminium folie en uurtje laten rusten in handdoek en thermotas.
//uploads.tapatalk-cdn.com/20160229
/b5f6df487c68b13dee37a59630e0c1a3.jpg
Uitpakken en pullen na een uur wachten!

De finish saus samen met de eerder opgevangen vleessappen gemengd door de pulled-pork.

Eindresultaat: rond 23.00 u moe maar voldaan, heerlijke pulled-pork gemaakt! Volgende x zonder bot zodat ik er kleinere stukken van kan snijden en met wat aangenamer buiten temperatuur zodat het mogelijk iets korter duurt. Maar erg leuk om te doen en lekker!
Oja de zalm zag er ook goed uit!
