BasBQ
Beef en Steak

First Pulled Pork!

 
 

Eefje

Kooltjesharker
Berichten
110
Na veel verzoek van mijn wederhelft mezelf ook aan de pulked-pork gewaagd gister. Lekker met -2 gr om 7 uur opstaan........ Heerlijk!

Zaterdagavond een procureur van BBQuality in de rub en geinjecteerd met appelsap, wittewijnazijn en Worshestershiresaus. Heb het recept voor de rub van hun website gebruikt, alleen nog wat gerookte paprika ipv alleen "gewone" en koudgerookt grof zeezout ipv het huistuinkeuken zout.

d66fe6dad24bb1a00f666baea6b62066.jpg


Zondagochtend vroeg de kou in. Naast pulled-pork ook wat zalm koud gerookt omdat het zo lekker is, dille&jeneverbes en rooibosthee.

cf6899ea503b772f2a59b4d36cc3de8c.jpg


Rub zit er mooi op en er is weinig van de injectie vloeistof uitgelekt!

20bb3b80828fe0aca6d26c4231b3283a.jpg


320d2bf95ff7c82bbd3f6051cc3ca38e.jpg


838dd24fc8e2873c4282068f9c3b771b.jpg


De nieuwe Weber briketten voor de eerste x gebruikt, stukken minder as wat vast blijft plakken, en stukken kers voor de rooksmaak.

c6739fe70ae65e34e707d599348c2bdd.jpg


992bc6784347e0abaf98552205200927.jpg


5bf26705da692c1958f3c80151fba0b7.jpg


Rond 8 uur allebei onderweg, benieuwd hoe lang het gaat duren. De zalm regelt vandaag zichzelf grotendeels gelukkig.

8f8d7f0cff4634d192cc8dfaa72a1dad.jpg


Gedurende de ochtend blijft de temperatuur gestaag stijgen ondanks de kou, nog steeds rond vriespunt en koude wind.

Vlees ziet er al mooi uit alleen de temperatuur stijgt niet meer, tijd om het in te pakken om de zone wat te versnellen.

e0486f44a757f1545be118f185479d19.jpg


9d47ed53f1ccab90200a3c90760086d3.jpg


Het ingepakte pakket weer terug op de wsm totdat de 85 gr bereikt zijn.

//uploads.tapatalk-cdn.com/20160229
/b4f79ea6e10c195ccc1e839814f1f0e9.jpg

Uitgepakt, sap bewaard voor de finish en de glaze aangebracht om de bark te maken, het lekkere korstje.

b347e60500159b0a9b31255ef677a4da.jpg


En toen duurde het gruwelijk lang.... De temperatuur wilde maar niet omhoog naar de 90 graden. Alle luchtschuifjes vol open, nog wat extra briketten in de starter en erbij en de waterpan weer met kokend water gevuld en enkele GVD's..... De wsm meer onder m'n afdak getrokken uit de harde koude wind hielp gelukkig wat en tegen 20.30 u eindelijk de 90 graden alarmpiepjes. Eindelijk.

9de9fc923c80b44c46e412dc38be855f.jpg


c0a3af263dec10ded7e1579b4a3e82eb.jpg


Snel even stukje geproefd, Pittmastersprivellege! Heerlijk! Stuk weer in de aluminium folie en uurtje laten rusten in handdoek en thermotas.

//uploads.tapatalk-cdn.com/20160229
/b5f6df487c68b13dee37a59630e0c1a3.jpg

Uitpakken en pullen na een uur wachten!

820c12e97bb9d027d80ee1ab0f0aa6dd.jpg


De finish saus samen met de eerder opgevangen vleessappen gemengd door de pulled-pork.

757d987e5f6ad88494a36ffa571f832a.jpg


Eindresultaat: rond 23.00 u moe maar voldaan, heerlijke pulled-pork gemaakt! Volgende x zonder bot zodat ik er kleinere stukken van kan snijden en met wat aangenamer buiten temperatuur zodat het mogelijk iets korter duurt. Maar erg leuk om te doen en lekker!

Oja de zalm zag er ook goed uit!

d473d00415a7ef0f9c886014377624ff.jpg

 
Ziet er heerlijk uit, gefeliciteerd met je Knorretje.
 
mooie pp hoor, gefeliciteerd met je knor  :)
 
Lekker hoor, gratz met knorrrie!
 
Ziet er goed uit!

Zon smoker heb je zo schoon hoor, denk er alleen wel aan om hem goed droog te maken anders heb je kans op schimmel.

 
Lekker hoor! Gefeliciteerd met je knor !
 
Mooie run!
 
Danny Phantom zei:
Ziet er goed uit!

Zon smoker heb je zo schoon hoor, denk er alleen wel aan om hem goed droog te maken anders heb je kans op schimmel.
Thnx, ik poets eigenlijk alleen de buitenkant met wat dasty. Van de binnenkant verwijder ik grove resten en haal ik er een oude handveger doorheen. M'n roosters maak ik altijd meteen na gebruik schoon, nooit zin in maar scheelt veel werk. Zorg wel altijd dat ik hem droog weg zet met alle vents open en het deurtje los er in zodat er geen vocht/roest ontstaat. Staan sowieso onder een afdakje.

5b5478bfc9d84f3c4886e6f46f704a3f.jpg
 
Mooie opslag. 😂
 
Lekker hoor, gefeliciteerd met je stickertje!

Probeer de volgende keer de bereiding volgens de "wedstrijd pullen pork" (http://www.bbq-nl.com/2012/11/wedstrijd-pulled-pork.html); Smoker op 120gr, na 5 uur of 74gr moppen, en dan na 2 uur inpakken in folie tot een kern van 88-90. Uitpakken, vocht aflaten en opnieuw inpakken om te laten rusten. Succes verzekerd en een redelijk vaste bereidingstijd
 
Dat was vast het lange wachten waard, ziet er super uit!
 
Mooi verslag en gefeliciteerd met je stickertje!!
 
proficiat met je knor...en t is een mooie verslag.

wbt t bot :je kan m na een paar x oefenen  vrij eenvoudig van weg snijden.
maar dan verspeel je wel een paar ons vlees.
 
Terug
Bovenaan Onderaan