Hallootjes,
Nieuw hier op het forum dus ik zal mijzelf eens voorstellen; Mijn naam is Rik, 31 jaar en woonachtig in Tilburg.
Na wat meters op een Weber 57 te hebben gemaakt, waaronder veel standaard grill werk, ben ik om en komt zaterdag mijn eerste Kamado.
De keuze viel op een Kamado Joe Classic 3, de rode kleur vind ik persoonlijk tof Dit na wat wikken en wegen, maar ook met een zegen van mijn vrouw.
Tot op heden heb ik dus veel klassiek Nederlands BBQ werk onder mijn riem zitten met steaks, burgers en worsten.
Ook heb ik wat low and slow werk gedaan, zoals pulled pork, pork belly, spareribs e.d. Dit met de welbekende snake method.
Omdat mijn vrouw geen rund lust, nodig ik sinds kort vaker vrienden uit voor mijn BBQ behoeftes, die eten graag mee
Hier hoop ik meer te leren over het gebruik van mijn toekomstige kamado, ook wil ik meer met vis en groenten werken op de Q.
Zo volg ik wat YouTube kanalen ter inspiratie en hoop ik binnenkort zalm te roken op hout.
Tevens staan de moink balls op de planning voor a.s. weekend na het inbranden van mijn KJ classic 3.
Daarnaast gelijk drie vraagjes:
Kan ik mijn Weber premium lumpwood charcoal gebruiken op de kamado?
Waar kopen jullie houtskool in de regio Tilburg?
Welk soort houtskool raden jullie mij aan? Zelf dacht ik een zak Big Block te kopen van Kamado Joe.
Ik heb veel zin om aan mijn avontuur te beginnen en hoop veel te leren van jullie, maar wellicht ook te delen.
Groetjes,
Artilux
Nieuw hier op het forum dus ik zal mijzelf eens voorstellen; Mijn naam is Rik, 31 jaar en woonachtig in Tilburg.
Na wat meters op een Weber 57 te hebben gemaakt, waaronder veel standaard grill werk, ben ik om en komt zaterdag mijn eerste Kamado.
De keuze viel op een Kamado Joe Classic 3, de rode kleur vind ik persoonlijk tof Dit na wat wikken en wegen, maar ook met een zegen van mijn vrouw.
Tot op heden heb ik dus veel klassiek Nederlands BBQ werk onder mijn riem zitten met steaks, burgers en worsten.
Ook heb ik wat low and slow werk gedaan, zoals pulled pork, pork belly, spareribs e.d. Dit met de welbekende snake method.
Omdat mijn vrouw geen rund lust, nodig ik sinds kort vaker vrienden uit voor mijn BBQ behoeftes, die eten graag mee
Hier hoop ik meer te leren over het gebruik van mijn toekomstige kamado, ook wil ik meer met vis en groenten werken op de Q.
Zo volg ik wat YouTube kanalen ter inspiratie en hoop ik binnenkort zalm te roken op hout.
Tevens staan de moink balls op de planning voor a.s. weekend na het inbranden van mijn KJ classic 3.
Daarnaast gelijk drie vraagjes:
Kan ik mijn Weber premium lumpwood charcoal gebruiken op de kamado?
Waar kopen jullie houtskool in de regio Tilburg?
Welk soort houtskool raden jullie mij aan? Zelf dacht ik een zak Big Block te kopen van Kamado Joe.
Ik heb veel zin om aan mijn avontuur te beginnen en hoop veel te leren van jullie, maar wellicht ook te delen.
Groetjes,
Artilux