Goedemiddag,
Ik barbecue al een paar jaar en sinds vorig jaar doe ik dat op een kleine kamado (Grill Meister 27 cm). Dat bevalt al een jaartje prima. Groentes, spareribs en visgerechten haal ik er moeiteloos af. Nu wil ik iets groters, omdat ik net mijn tuin heb opgeknapt en daar een mooie plek voor heb gemaakt.
Eerst dacht ik aan een Bastard VX Medium, maar ik twijfel over het grilloppervlak. Daarom keek ik ook naar een Large, maar die in het VX-model vind ik veel te duur. Nu heb ik ergens een Bastard Large Classic nieuw gezien voor hetzelfde geld, maar die vind ik eigenlijk te groot voor mijn tuin. Het glimmende zwart laat ‘m alleen maar groter lijken — en het oog wil ook wat.
Dus keek ik verder naar wat er tussenin zit. Zo kwam ik uit bij de Boretti Ceramica Large. Die heb ik alleen online gezien, nog niet in een winkel, dus ik heb er nog geen goed beeld van. Maar qua formaat lijkt hij mooi tussen de Medium en Large in te vallen.
Mijn vraag:
Kom ik gewoon goed weg met een Bastard VX Medium, of kan ik beter voor de Boretti gaan? Ik ben van plan mijn kleine kamado te houden. Ik wil op de grotere kamado hele gerechten kunnen maken voor hoogstens vier personen: aardappels, vlees, groente, enzovoorts. Als er meer mensen komen, wordt het toch weer een 'vlees-only' BBQ — en dan is een Medium ook prima.
Ik barbecue al een paar jaar en sinds vorig jaar doe ik dat op een kleine kamado (Grill Meister 27 cm). Dat bevalt al een jaartje prima. Groentes, spareribs en visgerechten haal ik er moeiteloos af. Nu wil ik iets groters, omdat ik net mijn tuin heb opgeknapt en daar een mooie plek voor heb gemaakt.
Eerst dacht ik aan een Bastard VX Medium, maar ik twijfel over het grilloppervlak. Daarom keek ik ook naar een Large, maar die in het VX-model vind ik veel te duur. Nu heb ik ergens een Bastard Large Classic nieuw gezien voor hetzelfde geld, maar die vind ik eigenlijk te groot voor mijn tuin. Het glimmende zwart laat ‘m alleen maar groter lijken — en het oog wil ook wat.
Dus keek ik verder naar wat er tussenin zit. Zo kwam ik uit bij de Boretti Ceramica Large. Die heb ik alleen online gezien, nog niet in een winkel, dus ik heb er nog geen goed beeld van. Maar qua formaat lijkt hij mooi tussen de Medium en Large in te vallen.
Mijn vraag:
Kom ik gewoon goed weg met een Bastard VX Medium, of kan ik beter voor de Boretti gaan? Ik ben van plan mijn kleine kamado te houden. Ik wil op de grotere kamado hele gerechten kunnen maken voor hoogstens vier personen: aardappels, vlees, groente, enzovoorts. Als er meer mensen komen, wordt het toch weer een 'vlees-only' BBQ — en dan is een Medium ook prima.