André84
Tondelzoeker
- Berichten
- 18
Hé Lui,
Ik ben aan het oriënteren naar een vervanging óf aanvulling voor mijn huidige 21" merkloze kamado. De kamado heeft al wat kleine reparaties ondergaan, werkt opzich prima werkt, maar een aantal dingen kan ook beter. ik zou in ieder geval graag mijn grilloppervlak vergroten. Ik maak ook graag de bijgerechten op de q en als je een beetje een stuk vlees hebt, dan past er op zon 21" maar weinig bij. Ik focuste aanvankelijk op kamado's en overwoog/overweeg daarom in eerste instantie een XL kamado als vervanging van de 21". Met een beetje geluk kan ik mn budget stretchen tot rond euro of 1500. Dan vallen de a merken af en dat vind ik een beetje jammer. Ik zou dan b.v. uitkomen op een grill bill of een grizzly grill elite.
Ineens kreeg ik een ingeving. aangezien het meeste wat ik doe low en slow is, (pulled pork, short ribs, 3-2-1 ribs) waarom niet de kamado behouden en een dedicated smoker erbij? Steaks en kleiner werk kan ik dan gewoon op de kamado blijven doen. Ik kreeg o.a. de Hunsaker getipt en zie dat als serieuze kandidaat. Maarja ik heb er totaal geen ervaring met dit soort barbecues. wat zijn jullie ervaringen met dit soort smokers in vergelijking met een kamado? Het resultaat is voor mij het belangrijkste.
Mijn belangrijkste vraag is hoe de resultaten zijn wat betreft het roken van grotere stukken vlees? Ik lees dat ze vooral bedoeld zijn voor hot en fast roken op +- 135. Ik was altijd in de veronderstelling dat je voor de beste rooksmaak juist zo laag mogelijke temperatuur wilt (waarbij het rookhout wel goed ontbrand).
Ik ben aan het oriënteren naar een vervanging óf aanvulling voor mijn huidige 21" merkloze kamado. De kamado heeft al wat kleine reparaties ondergaan, werkt opzich prima werkt, maar een aantal dingen kan ook beter. ik zou in ieder geval graag mijn grilloppervlak vergroten. Ik maak ook graag de bijgerechten op de q en als je een beetje een stuk vlees hebt, dan past er op zon 21" maar weinig bij. Ik focuste aanvankelijk op kamado's en overwoog/overweeg daarom in eerste instantie een XL kamado als vervanging van de 21". Met een beetje geluk kan ik mn budget stretchen tot rond euro of 1500. Dan vallen de a merken af en dat vind ik een beetje jammer. Ik zou dan b.v. uitkomen op een grill bill of een grizzly grill elite.
Ineens kreeg ik een ingeving. aangezien het meeste wat ik doe low en slow is, (pulled pork, short ribs, 3-2-1 ribs) waarom niet de kamado behouden en een dedicated smoker erbij? Steaks en kleiner werk kan ik dan gewoon op de kamado blijven doen. Ik kreeg o.a. de Hunsaker getipt en zie dat als serieuze kandidaat. Maarja ik heb er totaal geen ervaring met dit soort barbecues. wat zijn jullie ervaringen met dit soort smokers in vergelijking met een kamado? Het resultaat is voor mij het belangrijkste.
Mijn belangrijkste vraag is hoe de resultaten zijn wat betreft het roken van grotere stukken vlees? Ik lees dat ze vooral bedoeld zijn voor hot en fast roken op +- 135. Ik was altijd in de veronderstelling dat je voor de beste rooksmaak juist zo laag mogelijke temperatuur wilt (waarbij het rookhout wel goed ontbrand).