- Berichten
- 916
Niet lang geleden een mooie brisket bij Beef & Steak gehaald om die toch eindelijk maar eens een keer te proberen klaar te maken.

Gisteren was het eindelijk zo ver - een groepje vrienden uitgenodigd om mee op te helpen eten en de avond er voor begonnen.

Schoon gesneden, ingesmeerd met HP sauce, dik gerubt met LetzQ beefrub en geinjecteerd met wat wildfond (er stond niets anders). Zo een nachtje rusten in de koelkast.

Rekenend op langduring roken het vlees al om 07:00 op het eitje gelegd bij 110 C. Maar het bleek snel te gaan. Na 4 uurtjes was de 70 C kerntemperatuur al aangetikt..

Daarmee was ik bang te vroeg klaar te zijn, dus ingepakt in dubbele folie en het ei naar 95 C gebracht.
Dat hielp, maar niet genoeg. Uiteindelijk toen de gasten arriveerden toch niet goed opgelet en is de brisket 91 C geworden. Wat te ver door dus. Bovendien moest hij wel erg lang wachten..
Uiteindelijk bijna 200 cc vocht uit de folie gegoten voor het aansnijden.

Nog net een foto van een 'rommelbordje' met Noskos' Hog-apple baked beans, Dominique's cole-slaw en een spinaziesalade.

Gasten erg tevreden, lekker gegeten, maar het kan een stukkie beter. Ik moet dus nog op herhaling..

Gisteren was het eindelijk zo ver - een groepje vrienden uitgenodigd om mee op te helpen eten en de avond er voor begonnen.

Schoon gesneden, ingesmeerd met HP sauce, dik gerubt met LetzQ beefrub en geinjecteerd met wat wildfond (er stond niets anders). Zo een nachtje rusten in de koelkast.

Rekenend op langduring roken het vlees al om 07:00 op het eitje gelegd bij 110 C. Maar het bleek snel te gaan. Na 4 uurtjes was de 70 C kerntemperatuur al aangetikt..

Daarmee was ik bang te vroeg klaar te zijn, dus ingepakt in dubbele folie en het ei naar 95 C gebracht.
Dat hielp, maar niet genoeg. Uiteindelijk toen de gasten arriveerden toch niet goed opgelet en is de brisket 91 C geworden. Wat te ver door dus. Bovendien moest hij wel erg lang wachten..
Uiteindelijk bijna 200 cc vocht uit de folie gegoten voor het aansnijden.

Nog net een foto van een 'rommelbordje' met Noskos' Hog-apple baked beans, Dominique's cole-slaw en een spinaziesalade.

Gasten erg tevreden, lekker gegeten, maar het kan een stukkie beter. Ik moet dus nog op herhaling..