- Berichten
- 3.095
Wegens een gourmetavontuur bij de schoonfamilie, hoefde ik deze kerst niet te koken. Soms tref je het gewoon wat minder.... :'(
Om het leven toch nog enige zin te geven, ben ik toen maar worst gaan maken. Na de workshop was ik helaas nog niet in de gelegenheid geweest en mijn slager begon zich af te vragen of het bij de wilde verhalen van de workshop zou blijven. DRIEWERF NEEN! Gilde ik en van schrik gaf hij me drie kilo vlees mee. Wat mager varken, wat smaakvol rund en wat kinnebak- en broekspek. Heel verhaal over smaak, smeuiigheid, structuur, weet ik veel, maar het klonk heerlijk. Ik hoefde het alleen maar in elkaar te draaien met mijn inmiddels onafscheidbare vriend, de keukenmachine.
Na het malen van het vlees (1 X grof, 1 X middelfijn), heb ik drie kruiderijen toegepast: Nosmo's Chorizo en de venkel-knoflook en Th?ringer braadworst van Martijn.
Hier wacht het vlees geduldig op de darm.
En hier zit bijna alles erin. Geinig klusje. Gelukkig was mijn vrouw thuis om te helpen, want in je eentje krijg je je worst echt niet in je darm. En geloof me, ik heb het geprobeerd.
De volgende dag meteen proeven natuurlijk. Wegens een combinatie van regen en wind hier maar even oldschool in een pannetje.
Niet goed te zien, maar het waren chorizo's en venkelknoflokers.
Was het nou lekker en al dat werk waard? Jazeker!
Groetjes van Jeroen
Om het leven toch nog enige zin te geven, ben ik toen maar worst gaan maken. Na de workshop was ik helaas nog niet in de gelegenheid geweest en mijn slager begon zich af te vragen of het bij de wilde verhalen van de workshop zou blijven. DRIEWERF NEEN! Gilde ik en van schrik gaf hij me drie kilo vlees mee. Wat mager varken, wat smaakvol rund en wat kinnebak- en broekspek. Heel verhaal over smaak, smeuiigheid, structuur, weet ik veel, maar het klonk heerlijk. Ik hoefde het alleen maar in elkaar te draaien met mijn inmiddels onafscheidbare vriend, de keukenmachine.
Na het malen van het vlees (1 X grof, 1 X middelfijn), heb ik drie kruiderijen toegepast: Nosmo's Chorizo en de venkel-knoflook en Th?ringer braadworst van Martijn.
Hier wacht het vlees geduldig op de darm.

En hier zit bijna alles erin. Geinig klusje. Gelukkig was mijn vrouw thuis om te helpen, want in je eentje krijg je je worst echt niet in je darm. En geloof me, ik heb het geprobeerd.

De volgende dag meteen proeven natuurlijk. Wegens een combinatie van regen en wind hier maar even oldschool in een pannetje.

Niet goed te zien, maar het waren chorizo's en venkelknoflokers.
Was het nou lekker en al dat werk waard? Jazeker!
Groetjes van Jeroen