BasBQ
Beef en Steak

Eerste Pulled Pork op de WSM37!

 

PeterWSM

Tondelzoeker
Berichten
13
Jaa! Vandaag was het tijd voor de eerste Pulled Pork gebaseerd op het recept van Noskos!

Bij de Sligro maandag een mooi stuk verse Procureur van 2,4KG gekocht. Hoefde er niet heel veel overtollig vet af te snijden, uiteindelijk kwam het gewicht uit op 2,3KG.

20160621_191616.jpg


20160621_192713.jpg


In de LetQ Pork rub gezet en geinjecteerd.
20160621_193221.jpg


Daarna opnieuw vacuum getrokken en een nachtje in de koelkast laten staan...
20160621_194703.jpg


Vanmorgen er weer uit gehaald. Eigenlijk was er nauwelijks sap uit gelopen, dus daar was ik blij mee.
20160622_081115.jpg


Vanmorgen om 8.00 uur ging hij op de WSM37:
20160622_084106.jpg

Lekker roken met appelhout. Na ruim 4 uur was de temperatuur 73 graden. Na nog een half uur gewacht te hebben op de 74 graden heb ik na 4 uur 40 min knorretje toch bij 73 graden maar ingesmeerd met de dikke glaze.

20160622_124525.jpg


20160622_124815.jpg


Uiteindelijk is hij gedurende deze 2 uur niet boven de 73 graden uit gekomen. Nooit gedacht dat de 'zone' zo opvallend zou zijn. Na 6 uur en 45 minuten ingepakt in de aluminium folie waarna de temperatuur aanvankelijk vrij langzaam omhoog kwam. De laatste paar graden gingen juist vrij vlot en bij 88 graden was het tijd om hem er af te halen na zo'n 1uur 45 min. Al met al duurde deze sessie 8 uur en 30 minuten. Lekker rustig aan gedaan en hem zelfs 1,5 uur laten rusten. Daarna nog even de eindsaus/sap erover en aanvallen maar!

20160622_144452.jpg


20160622_163406.jpg


20160622_181200.jpg


20160622_180604.jpg

Heerlijke rookring!

20160622_181755.jpg


20160622_181743.jpg

Wat een smaak! Heerlijk!! Smaakt naar meer! Gelukkig heb ik nog wel een dikke kilo op voorraad, maar heb nu alweer zin om nieuwe te maken!
(helaas vergeten de coleslaw en augurken te kopen, maar zo was het ook heerlijk!)

Bedankt voor het kijken  :D
 
ziet er goed uit Peter. en augurk zet ik ook even op het boodschappenlijstje. was ik bijna vergeten.
 
Mooi resultaat, gefeliciteerd met je sticker!
 
Ziet er goed uit. Leuk om de ervaring te lezen.
 
Heerlijk, gefeliciteerd met je knorretje!
 
Feli met knorrie
Misschien niet juiste topic, maar toch algemeen vraagje... Eten jullie de ppp koud?

Was wat weggevallen zag ik..

Verstuurd vanaf mijn E5823 met Tapatalk

 
Heerlijk!! Moet ook snel weer een vrije dag vinden om zo'n lekker knorretje klaar te maken.
Zijn ze hier thuis ook gek op. Tegenwoordig vaak in een wrap met wat groenvoer er bij tussen. Mmm....
 
Ziet er heerlijk uit! En gefeliciteerd met knor
 
Lekker hoor, gratz met knorrie!
 
Prima run, proficiat me je sticker!
 
Feli met de knor, enne je gaat vast snel weer nieuwe maken. Is een soort van verslaving :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan