Jaa! Vandaag was het tijd voor de eerste Pulled Pork gebaseerd op het recept van Noskos!
Bij de Sligro maandag een mooi stuk verse Procureur van 2,4KG gekocht. Hoefde er niet heel veel overtollig vet af te snijden, uiteindelijk kwam het gewicht uit op 2,3KG.
In de LetQ Pork rub gezet en geinjecteerd.
Daarna opnieuw vacuum getrokken en een nachtje in de koelkast laten staan...
Vanmorgen er weer uit gehaald. Eigenlijk was er nauwelijks sap uit gelopen, dus daar was ik blij mee.
Vanmorgen om 8.00 uur ging hij op de WSM37:
Lekker roken met appelhout. Na ruim 4 uur was de temperatuur 73 graden. Na nog een half uur gewacht te hebben op de 74 graden heb ik na 4 uur 40 min knorretje toch bij 73 graden maar ingesmeerd met de dikke glaze.
Uiteindelijk is hij gedurende deze 2 uur niet boven de 73 graden uit gekomen. Nooit gedacht dat de 'zone' zo opvallend zou zijn. Na 6 uur en 45 minuten ingepakt in de aluminium folie waarna de temperatuur aanvankelijk vrij langzaam omhoog kwam. De laatste paar graden gingen juist vrij vlot en bij 88 graden was het tijd om hem er af te halen na zo'n 1uur 45 min. Al met al duurde deze sessie 8 uur en 30 minuten. Lekker rustig aan gedaan en hem zelfs 1,5 uur laten rusten. Daarna nog even de eindsaus/sap erover en aanvallen maar!
Heerlijke rookring!
Wat een smaak! Heerlijk!! Smaakt naar meer! Gelukkig heb ik nog wel een dikke kilo op voorraad, maar heb nu alweer zin om nieuwe te maken!
(helaas vergeten de coleslaw en augurken te kopen, maar zo was het ook heerlijk!)
Bedankt voor het kijken
Bij de Sligro maandag een mooi stuk verse Procureur van 2,4KG gekocht. Hoefde er niet heel veel overtollig vet af te snijden, uiteindelijk kwam het gewicht uit op 2,3KG.


In de LetQ Pork rub gezet en geinjecteerd.

Daarna opnieuw vacuum getrokken en een nachtje in de koelkast laten staan...

Vanmorgen er weer uit gehaald. Eigenlijk was er nauwelijks sap uit gelopen, dus daar was ik blij mee.

Vanmorgen om 8.00 uur ging hij op de WSM37:

Lekker roken met appelhout. Na ruim 4 uur was de temperatuur 73 graden. Na nog een half uur gewacht te hebben op de 74 graden heb ik na 4 uur 40 min knorretje toch bij 73 graden maar ingesmeerd met de dikke glaze.


Uiteindelijk is hij gedurende deze 2 uur niet boven de 73 graden uit gekomen. Nooit gedacht dat de 'zone' zo opvallend zou zijn. Na 6 uur en 45 minuten ingepakt in de aluminium folie waarna de temperatuur aanvankelijk vrij langzaam omhoog kwam. De laatste paar graden gingen juist vrij vlot en bij 88 graden was het tijd om hem er af te halen na zo'n 1uur 45 min. Al met al duurde deze sessie 8 uur en 30 minuten. Lekker rustig aan gedaan en hem zelfs 1,5 uur laten rusten. Daarna nog even de eindsaus/sap erover en aanvallen maar!




Heerlijke rookring!


Wat een smaak! Heerlijk!! Smaakt naar meer! Gelukkig heb ik nog wel een dikke kilo op voorraad, maar heb nu alweer zin om nieuwe te maken!
(helaas vergeten de coleslaw en augurken te kopen, maar zo was het ook heerlijk!)
Bedankt voor het kijken
