- Berichten
- 210
Nu dat de WDSM zijn season/test run goed had door staan werd het tijd voor wat beter werk, de eerste Pulled Pork, ??n achter gebleven spekje en een paar ribbels die al een paar dagen uit de vriezer waren, tijd begon te dringen
Hier voor heb ik het recept van Noskos zijn Wedstrijd Pulled Pork op de letter gevolgd?.behalve op de appelazijn na, die was slecht geworden zag er niet uit was heel bitter met een geurtje, deze heb ik dan maar vervangen door rode wijnazijn, dacht azijn met een smaakje moet kunnen.
Nekstuk ge?njecteerd, in de rub gezet en een nachtje de koelkast in.


WDSM +/- 7 kg Fire-Up kokosnootbriketten en paar blokjes appelhout, op temperatuur ging het spek en de ribbetjes er op
Na 3 uurtjes kon het spek plaatsmaken voor het nekstuk (procureur) en werden de ribels ingepakt



Twee uurtjes verder waren de ribbetjes ook klaar, mens moet toch ook wat voor de lunch

74 gr goed ingesmeerd met de PP glaze, na anderhalf uur toch eens gaan spieken, de bark was er nog niet, heb dan toch nog maar 45 min laten verder gaan.
Ingepakt en rustig laten verder gaan tot 88 gr, naar binnen met de hap het vocht uit de folie opgevangen voor de eindsaus en weer netjes ingepakt voor een uurtje rusten



En pullen maar.

Eindsaus er over

Vraagje, de PP is nu klaar (super gelukt) maar het liefst zou ik die vrijdag willen serveren restaurant dag, kinderen komen dan langs.
moet die nu een paar dagjes de vriezer in of........ ?
Conclusie, WDSM samen met de HM super apparaat, recepten super gelukt druk druk maar wel een leuke dag gehad met veel afwas :|
Hier voor heb ik het recept van Noskos zijn Wedstrijd Pulled Pork op de letter gevolgd?.behalve op de appelazijn na, die was slecht geworden zag er niet uit was heel bitter met een geurtje, deze heb ik dan maar vervangen door rode wijnazijn, dacht azijn met een smaakje moet kunnen.
Nekstuk ge?njecteerd, in de rub gezet en een nachtje de koelkast in.


WDSM +/- 7 kg Fire-Up kokosnootbriketten en paar blokjes appelhout, op temperatuur ging het spek en de ribbetjes er op
Na 3 uurtjes kon het spek plaatsmaken voor het nekstuk (procureur) en werden de ribels ingepakt



Twee uurtjes verder waren de ribbetjes ook klaar, mens moet toch ook wat voor de lunch

74 gr goed ingesmeerd met de PP glaze, na anderhalf uur toch eens gaan spieken, de bark was er nog niet, heb dan toch nog maar 45 min laten verder gaan.
Ingepakt en rustig laten verder gaan tot 88 gr, naar binnen met de hap het vocht uit de folie opgevangen voor de eindsaus en weer netjes ingepakt voor een uurtje rusten



En pullen maar.

Eindsaus er over

Vraagje, de PP is nu klaar (super gelukt) maar het liefst zou ik die vrijdag willen serveren restaurant dag, kinderen komen dan langs.
moet die nu een paar dagjes de vriezer in of........ ?
Conclusie, WDSM samen met de HM super apparaat, recepten super gelukt druk druk maar wel een leuke dag gehad met veel afwas :|