- Berichten
- 16
Wilde al langer eens pp maken en nu moest het maar eens gaan gebeuren. Sneeuw mag dan wel voor pingu?ns zijn, maar dat gaat mij niet tegenhouden. Recept is uitgezocht en komt uit Smokey Goodness. De rub heb ik van de week al gemaakt en toen ik zeker wist dat ik morgen aan de slag kon, vanmiddag naar de slager gegaan. Een slager met een hele goeie naam en de zaak stond stampvol. Ik vroeg om procureur van zo'n twee en een halve kilo en toen de slager met een stuk vlees van ruim 5 kilo aankwam, vroeg hij of ik wilde dat hij het bot eraf sneed. Op dat moment dacht ik "procureur heeft toch geen bot, toch??!!??". Maar de slager zal het toch wel weten?! Met de kleine op mijn arm en een meute achter mij, hoor ik mijzelf zeggen: "laat er maar aan zitten hoor". En terwijl ik na het afrekenen mij omdraai, zie ik nog net op het bonnetje staan: Schouderkarbonade.....En vanaf dat moment heb ik een knaagje in mijn grijze massa, gaat dit goed komen?
Afwijkend van het recept, heb ik in mijn kop zitten dat ik het vlees wil injecteren. Dit komt ondermeer doordat ik de twee recepten voor pp in het boek door elkaar gehaald heb en alvast een injector heb gekocht. Ik gebruik hiervoor appelsap een beetje appelciderazijn en een beetje van de rub.
Vanavond het vlees getrimd en een beetje opgebonden, omdat er wat losse flapjes aan zitten. Op het moment dat ik de laatste rub erin wrijf, kan ik mijzelf wel voor mijn kop slaan. Gelukkig bedenk ik mij op tijd, want dat ziet er niet uit natuurlijk, die rub op je kop.
Ik ben er net achtergekomen dat ik vergeten ben om het vlees in te smeren met mosterd, zoals in het recept stond....
Inmiddels staat de Q klaar. Ik heb een snake gebouwd van vijf ecobrasa dik. Die snake wilde ik al heel lang eens proberen. Morgenochtend gaat de fik erin. Hopelijk was dit de tegenslag en gaat het morgen allemaal wat voorspoediger en zal het resultaat goed smaken.
Wordt vervolgd...
================update 13:30==============
Als eerste super bedankt voor al jullie reacties. Wat is dat toch gaaf!!!!
De start vandaag was, geheel passend bij de bereidingswijze, traegh. De kleine liet ons heerlijk uitslapen. En toen ik eenmaal begon, hadden de ecobrasa's er ook niet zoveel zin in. Lag het aan de temperatuur of de kleine hoeveelheid in de te grote starter. Een dubbele hoeveelheid aanmaakblokjes maakte weinig indruk, maar de Looftlighter had er gelukkig geen moeite mee.
Uiteindelijk ging het vlees er pas om 11 uur op. Gelukkig is het plan om er morgen van te eten.
En na een uur de eerste keer ingespoten met Smokey's Pig Spray.
Ik merk wel dat het enorm lastig is om de temp een beetje laag te houden. De schuiven aan de onderkant zitten bijna helemaal dicht.
Wordt vervolgd....
==========laatste update 00:30============
Na zes uur en na een paar uur in de "zone" op 63 graden te hebben gebivakkeerd, vond ik de bast wel mooi genoeg en heb ik het vlees ingepakt in folie.
Om 21:50, bijna 11 uur na de start, kon ik het vlees van de Q halen omdat de 88 graden gehaald was. Daarna het vlees aan de kant gelegd en de boel opgeruimd.
Wat gloeide die snake mooi!! De problemen met de temperatuurbeheersing van het begin, heb ik niet meer gehad. Gewoon de toevoer bijna helemaal dicht gezet.
Daarna was het uitpakken en pullen maar.
En toen kon ik voor de eerste keer mijn eigen pp proeven. Wauw!! Volgende keer iets minder rook en over een aanpassing van de rub moet ik nog even nadenken. Maar dit ga ik vaker doen!
Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk


Afwijkend van het recept, heb ik in mijn kop zitten dat ik het vlees wil injecteren. Dit komt ondermeer doordat ik de twee recepten voor pp in het boek door elkaar gehaald heb en alvast een injector heb gekocht. Ik gebruik hiervoor appelsap een beetje appelciderazijn en een beetje van de rub.
Vanavond het vlees getrimd en een beetje opgebonden, omdat er wat losse flapjes aan zitten. Op het moment dat ik de laatste rub erin wrijf, kan ik mijzelf wel voor mijn kop slaan. Gelukkig bedenk ik mij op tijd, want dat ziet er niet uit natuurlijk, die rub op je kop.

Inmiddels staat de Q klaar. Ik heb een snake gebouwd van vijf ecobrasa dik. Die snake wilde ik al heel lang eens proberen. Morgenochtend gaat de fik erin. Hopelijk was dit de tegenslag en gaat het morgen allemaal wat voorspoediger en zal het resultaat goed smaken.
Wordt vervolgd...
================update 13:30==============
Als eerste super bedankt voor al jullie reacties. Wat is dat toch gaaf!!!!
De start vandaag was, geheel passend bij de bereidingswijze, traegh. De kleine liet ons heerlijk uitslapen. En toen ik eenmaal begon, hadden de ecobrasa's er ook niet zoveel zin in. Lag het aan de temperatuur of de kleine hoeveelheid in de te grote starter. Een dubbele hoeveelheid aanmaakblokjes maakte weinig indruk, maar de Looftlighter had er gelukkig geen moeite mee.


Uiteindelijk ging het vlees er pas om 11 uur op. Gelukkig is het plan om er morgen van te eten.

En na een uur de eerste keer ingespoten met Smokey's Pig Spray.

Ik merk wel dat het enorm lastig is om de temp een beetje laag te houden. De schuiven aan de onderkant zitten bijna helemaal dicht.
Wordt vervolgd....
==========laatste update 00:30============
Na zes uur en na een paar uur in de "zone" op 63 graden te hebben gebivakkeerd, vond ik de bast wel mooi genoeg en heb ik het vlees ingepakt in folie.

Om 21:50, bijna 11 uur na de start, kon ik het vlees van de Q halen omdat de 88 graden gehaald was. Daarna het vlees aan de kant gelegd en de boel opgeruimd.
Wat gloeide die snake mooi!! De problemen met de temperatuurbeheersing van het begin, heb ik niet meer gehad. Gewoon de toevoer bijna helemaal dicht gezet.


Daarna was het uitpakken en pullen maar.


En toen kon ik voor de eerste keer mijn eigen pp proeven. Wauw!! Volgende keer iets minder rook en over een aanpassing van de rub moet ik nog even nadenken. Maar dit ga ik vaker doen!
Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk