Vandaag mijn eerste pizza van de bbq! Heb al jaren een pizzasteen liggen maar vond het te veel gedoe en lastig. Vandaag toch maar eens geprobeerd en het ging prima! Een vrij grote hoeveelheid kolen vers uit de starter op het kolenrooster. Op het rooster van de weber 57 een stellage gemaakt van een gietijzeren pannetje als hitte schild, de kolenmanden als afstandhouder en tenslotte de pizzasteen. Die kwam daardoor vrij dicht bij het deksel maar daar is het goed heet dus prima. Temp liep op naar 250 maar na wat temperen bleef hij goed op beoogde 220. De pizza was top met lekkere rokerige smaak en dat gaan we dus vaker doen!
Ga wel op zoek naar een wat grotere pizzasteen. 36 of 38 cm denk ik. De Lidl heeft er 1 van 38 voor weinig zag ik. Zou moeten passen al moet ik de stellage dan misschien wat lager maken zodat er nog genoeg lucht langs kan. Dan zou ik ook voor 2 volwassen en 2 kinderen in twee rondes klaar kunnen zijn. Met mijn huidige steen van 30 lukt dat niet.
Ga wel op zoek naar een wat grotere pizzasteen. 36 of 38 cm denk ik. De Lidl heeft er 1 van 38 voor weinig zag ik. Zou moeten passen al moet ik de stellage dan misschien wat lager maken zodat er nog genoeg lucht langs kan. Dan zou ik ook voor 2 volwassen en 2 kinderen in twee rondes klaar kunnen zijn. Met mijn huidige steen van 30 lukt dat niet.