- Berichten
- 193
Gisteren de eerste keer Picanha gemaakt. Na een dag intensief mountainbiken hadden mijn vrouw en ik wel wat lekkere brandstof verdiend. Er lag een staartstuk in de koeling die uitermate geschikt was in combinatie met wat Roseval aardappeltjes en een zomerse salade uit eigen tuin. De Picanha en de aardappeltjes zijn beide klaargemaakt op het eitje.
Picanha via de indirecte methode op 180 gr gegaard en bij 52 gr de platesetter ertussen uit gehaald en vlees terug op het rooster.
De vlammen waren indrukwekkend
Tijdens het rusten in alufolie steeg de kerntemp naar 56 gr en was het tijd om het vlees aan te snijden.
Het smaakte erg lekker! Volgende keer haal ik het vlees bij 49 gr af nu gaarde het nog teveel door tijdens het rusten.
Van de aardappeltjes heb ik helaas geen foto's gemaakt, dus niet gebeurd
Picanha via de indirecte methode op 180 gr gegaard en bij 52 gr de platesetter ertussen uit gehaald en vlees terug op het rooster.

De vlammen waren indrukwekkend
Tijdens het rusten in alufolie steeg de kerntemp naar 56 gr en was het tijd om het vlees aan te snijden.

Het smaakte erg lekker! Volgende keer haal ik het vlees bij 49 gr af nu gaarde het nog teveel door tijdens het rusten.
Van de aardappeltjes heb ik helaas geen foto's gemaakt, dus niet gebeurd
