Het moet er een keer van komen, zelf warm zalm roken.
Mooi stuk zalmfilet van 7 ons.
Een droge pekel gemaakt van;
- zeezout
- rasp van 1 bio-citroen
- bruine suiker
- roze droge peper
- grove zwarte peper uit de molen.
Zalm 45 min in de pekel. Goed afspoelen met koud water en droog deppen.

Dan een paar uur de koelkast in om te drogen. ( niet afdekken, bedoeling is dat het verder droogt en wil je dus niet het vocht vasthouden)

Een klein vuurtje in de Kamado en direct knijpen. Ik wilde temperatuur laaghouden; 65-70 gr.
Als rookhout stuks Eik (BBQ King). Totale rooktijd 3 uur.

Eind resultaat: tevreden en goed gelukt. Volgende keer is ??n chunk rookhout voldoende.


Vis mooi van structuur, heel zacht en sappig. Groene asperges en een gepocherd eitje erbij en smullen maar!
Volgende keer eens kijken wat de invloed is van langer (nacht) "drogen" in de koelkast n? de pekel.
Stef
Mooi stuk zalmfilet van 7 ons.
Een droge pekel gemaakt van;
- zeezout
- rasp van 1 bio-citroen
- bruine suiker
- roze droge peper
- grove zwarte peper uit de molen.
Zalm 45 min in de pekel. Goed afspoelen met koud water en droog deppen.

Dan een paar uur de koelkast in om te drogen. ( niet afdekken, bedoeling is dat het verder droogt en wil je dus niet het vocht vasthouden)

Een klein vuurtje in de Kamado en direct knijpen. Ik wilde temperatuur laaghouden; 65-70 gr.
Als rookhout stuks Eik (BBQ King). Totale rooktijd 3 uur.

Eind resultaat: tevreden en goed gelukt. Volgende keer is ??n chunk rookhout voldoende.


Vis mooi van structuur, heel zacht en sappig. Groene asperges en een gepocherd eitje erbij en smullen maar!
Volgende keer eens kijken wat de invloed is van langer (nacht) "drogen" in de koelkast n? de pekel.
Stef