BasBQ
Beef en Steak

Eerste keer zalm roken. (warm)

 
 

StefR

Sprokkelaar
Berichten
36
Het moet er een keer van komen, zelf warm zalm roken.
Mooi stuk zalmfilet van 7 ons.

Een droge pekel gemaakt van;
- zeezout
- rasp van 1 bio-citroen
- bruine suiker
- roze droge peper
- grove zwarte peper uit de molen.
Zalm 45 min in de pekel. Goed afspoelen met koud water en droog deppen.



Dan een paar uur de koelkast in om te drogen. ( niet afdekken, bedoeling is dat het verder droogt en wil je dus niet het vocht vasthouden)


Een klein vuurtje in de Kamado en direct knijpen. Ik wilde temperatuur laaghouden; 65-70 gr.
Als rookhout stuks Eik (BBQ King). Totale rooktijd 3 uur.



Eind resultaat: tevreden en goed gelukt. Volgende keer is ??n chunk rookhout voldoende.





Vis mooi van structuur, heel zacht en sappig.  Groene asperges en een gepocherd eitje erbij en smullen maar!
Volgende keer eens kijken wat de invloed is van langer (nacht) "drogen" in de koelkast n? de pekel.

Stef
 
Ziet er heerlijk uit
 
Ziet er super uit zeg!
 
Mooi hoor, ziet er super lekker uit
 
Lekkere plaatjes!
Je zou de volgende keer ook voor een minder "zware" houtsoort kunnen kiezen, als de rooksmaak te heftig was.
 
Ziet er heerlijk uit!
 
ziet er goed uit, mooie foto's ook
 
Dank jullie wel voor de positieve reacties!
@Ceriel: heb je een tip qua houtsoort? Fruit lijkt me te zoet. Beuk misschien? Ofg toch meer in de noten?

Stef
 
Ziet er goed uit! Mooie run!
 
Mooi werk! Ik gebruik altijd red ceder. Te koop als plankje, heel duur, maar meerdere keren te gebruiken. Een vriend van mij werkt in de meubels en houdt stukken apart voor mij.
 
Terug
Bovenaan Onderaan