Hallo allemaal,
nadat ik me had ingeschreven op dit prachtige forum (de eerste gedachten over een UDS heb ik al
) kan ik natuurlijk niet uitblijven met een mini-verslagje van mijn eerste low and slow ribbels.
Op de markt 3 slabs reeds gekruide ribbels gekocht, thuis de OTP 57 klaargemaakt voor de eerste keer roken (met dank aan Blue Smoke site voor de uitleg over de alternatieve split grill methode), opgestookt met weber briketten die ik nog had (toch maar een keer naar Abcoude voor Ecobrasa...) en gaan!
Eerst 2 uur gerookt zonder folie - bottenkant naar beneden. Temperatuur kreeg ik met gleuf bijna gesloten niet onder de 140 graden jammergenoeg. Heb overwogen om de bovenste gaten ook te sluiten, maar niet gedaan.
Toen 45 minuten in alu folie, met 1 eetlepel appelsap per pakketje - vleeszijde naar beneden. Temperatuur was toen 120 graden.
Als laatste 30 minuten met glaze - bottenzijde naar beneden. Eindelijk temperatuur rond 107 graden.
Ik had de hele familie op bezoek die uiteindelijk geen tijd meer hadden om te wachten (omdat ik de Q veel te laat had aangestoken). Vandaar dat ik niet voor 2-1-1 ben gegaan. Volgens mij ook geen probleem met de hoge temperatuur in de weber.
De glaze bestond trouwens uit suikerstroop 1 el, cointreau 3 el, suiker (veel), en appelsap. Dat heb ik laten inkoken. (Later pas gelezen dat meeste glazes op basis van tomatensaus zijn).
Het resulaat hieronder. Ze smaakten erg lekker! Gelukkig niet droog!
nadat ik me had ingeschreven op dit prachtige forum (de eerste gedachten over een UDS heb ik al

Op de markt 3 slabs reeds gekruide ribbels gekocht, thuis de OTP 57 klaargemaakt voor de eerste keer roken (met dank aan Blue Smoke site voor de uitleg over de alternatieve split grill methode), opgestookt met weber briketten die ik nog had (toch maar een keer naar Abcoude voor Ecobrasa...) en gaan!
Eerst 2 uur gerookt zonder folie - bottenkant naar beneden. Temperatuur kreeg ik met gleuf bijna gesloten niet onder de 140 graden jammergenoeg. Heb overwogen om de bovenste gaten ook te sluiten, maar niet gedaan.
Toen 45 minuten in alu folie, met 1 eetlepel appelsap per pakketje - vleeszijde naar beneden. Temperatuur was toen 120 graden.
Als laatste 30 minuten met glaze - bottenzijde naar beneden. Eindelijk temperatuur rond 107 graden.
Ik had de hele familie op bezoek die uiteindelijk geen tijd meer hadden om te wachten (omdat ik de Q veel te laat had aangestoken). Vandaar dat ik niet voor 2-1-1 ben gegaan. Volgens mij ook geen probleem met de hoge temperatuur in de weber.
De glaze bestond trouwens uit suikerstroop 1 el, cointreau 3 el, suiker (veel), en appelsap. Dat heb ik laten inkoken. (Later pas gelezen dat meeste glazes op basis van tomatensaus zijn).
Het resulaat hieronder. Ze smaakten erg lekker! Gelukkig niet droog!