BasBQ
Beef en Steak

Eerste keer pulled pork! (Stickertje)

 
 

joshvenlo

Tondelzoeker
Berichten
23
Hoi allemaal,

Nadat ik de afgelopen weken veel over de bereiding en alles wat er bij hoort heb gelezen, heb ik vandaag mijn eerste pulled pork gemaakt!

Afgelopen week kreeg ik de Ecobrasa briketten en Don Marco's BBQ Booster Rub al binnen. Gisteren bij de lokale slager een stuk procureur van 2 kilo gehaald. Thuis gekomen heb ik de procureur ge?njecteerd met het goedje uit het recept van bbquality en daarna met de BBQ Booster Rub flink ingestreken. Daarna de folie strak er om heen en de koelkast in tot vanmorgen.

81574c22b26c17dfff47ff5a9845c0c0.jpg


9edce35ca85b281cc2c2d416a1988da3.jpg


c7d53016e4ee18147c157782715124f8.jpg


57c914a219429d04dcaaed5b33bfe5a6.jpg


a2226fa5cac168cfb97df8391b84f730.jpg


Vanmorgen om 6 uur ging de wekker. Na eerst 3 keer snoozen (het blijft toch zondag he), om half 7 naar beneden gegaan om de procureur op kamertemperatuur te laten komen. Een dik vest aan en de tuin in. Wat een heerlijke temperatuur, 11 graden buit, dauw op het gras en heerlijk rustig nog. Direct gestart met het maken van de "snake" en de brikettenstarter met 7 briketten aangemaakt. Ik had nogal moeite om de ecobrasa briketten aan te krijgen, maar na 45 minuten waren ze heet.

98da41981b301a3c997961331d6a2652.jpg


b5655bf76ca46c293622856683de551d.jpg


0b43d218acb4cf57c8845416f6230c35.jpg


d2551d797fa9fec58b623ce611166fc0.jpg


1053fbb5ca2533a60fb802f2e0f4980e.jpg


Nadat de temperatuur ongeveer 80 graden was (ik weet het veel te laag), heb ik het vlees er op gelegd. Het was toen 7.50u. Binnen 1 uur zat de temperatuur op de gewenste 120 graden en daar heb ik hem perfect op kunnen houden de gehele run (paar kleine schommelingen)

Ook besloten om ieder half uur de temperatuur van de bbq en de kerntemperatuur te noteren. Verder ook genoteerd wanneer ik de procureur had ge-sprayed met appelsap.

06adb206166ae3f8ad9905cf25ad6088.jpg


De eerste keer na 1 uurtje toch ff spieken en snel een foto maken.

c4bdd3350fa93d7564e86c3203042838.jpg


Toen de kerntemperatuur graden was heb ik het vlees er af gehaald en geglazed. Ook weer met recept van bbquality.

6cf024d8bed1bec665f7cc125750dae9.jpg


58159f1ca7d8743128c33271c4a6500f.jpg


Vervolgens het vlees weer 2 uur op de weber. Wat mij opviel is dat de kerntemperatuur flink terug was gelopen toen ik het vlees er weer op had gelegd. Misschien heb ik de thermometer wel iets anders er in gestoken, maar de temperatuur was teruggelopen van 73 naar 62 graden. Vervolgens na 2 uur erop gelegen te hebben was de temperatuur weer 75 graden. Toen het vlees ingepakt en door naar de 88 graden.

8b7c74c9697f4eb7ee9de5a52bfd25ec.jpg


Toen begon het zonnetje echt flink op de Webert te schijnen dus maar even de parasol opgezet om de temperatuur onder controle te houden en mijn biertje lekker koud.

247f8ca437e65d46d7e7505fecf87ed1.jpg


bf381344e50432e0ad3d5f202b0259e2.jpg


458ee8e6a6c2c8447f716f2b6e719bf3.jpg


1b50695a9757c74d6f14771fccde04c4.jpg


Toen het display 88 graden aangaf (foto vergeten te maken van de spanning), heb ik het vlees eraf gehaald en een uurtje laten rusten. In de tussentijd een witte/rode kool salade gemaakt en een heerlijk sausje om het gepulde vlees mee te mengen. In plaats van broodjes gekozen voor wraps. Het was echt super lekker en het ging allemaal nog best wel snel. Ik las hier over runs van 12 tot 14 uur en ik heb er bijna 8 uur over gedaan.

af77c2068d5cd36fe7f09d486f58a054.jpg


d20f3906ab793e397c0a096621a81578.jpg


0f8625b5a5e1045f9e20161e86e354d2.jpg


fd2b0d10174e13af4321a39ddbe0e9b1.jpg


8dc5c95d56e28fa299d861fc7b55d946.jpg











Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
 
Ik zeg 10 punten. :)
Heatermeter ronde 12 zie ik als tip. Handmatig temperatuur bijhouden is zo ..... ;)


Sent from my iPad using Tapatalk
 
mooie run, gefeliciteerd met je stikkertje.
zie ik het goed dat je je vlees aan het eind zowel gepulled als ook gesneden hebt?
 
Leo zei:
mooie run, gefeliciteerd met je stikkertje.
zie ik het goed dat je je vlees aan het eind zowel gepulled als ook gesneden hebt?

Hoi Leo. Dit klopt, ik kreeg het niet goed uit elkaar getrokken en begon te twijfelen of het wel gaar was. Vervolgens heb ik er wat plakken vanaf gesneden om die vervolgens te pullen. Het ging niet echt makkelijk, dus misschien is het toch ergens misgegaan?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Volgens de regels der edele bbq kunst, heerlijk.
Netjes handmatig bijgehouden, dan ben je toch meer met bbq-en bezig.
En het resultaat mag er wezen, ziet er prima uit en zal ook best gesmaakt hebben.
Alvast gefeliciteerd met je stikkertje.  =D> !
 
Lekker hoor, gratz met knorrie!
 
Gefeliciteerd met je knor.
 
Gefeliciteerd met je sticker.

In het begin ging het bij mij ook lastiger tot in in de gaten kreeg dat de pit temperatuur vd weber echt een stuk lager is dan wat de meter in de deksel aangeeft.

Sindsdien gebruik ik 1 probe van de igrill als pitprobe en kan ik de temperatuur beter volgen.

De deksel geeft bij mij een graad of 30 te hoog aan.
 
Hermanusb zei:
Gefeliciteerd met je sticker.

In het begin ging het bij mij ook lastiger tot in in de gaten kreeg dat de pit temperatuur vd weber echt een stuk lager is dan wat de meter in de deksel aangeeft.

Sindsdien gebruik ik 1 probe van de igrill als pitprobe en kan ik de temperatuur beter volgen.

De deksel geeft bij mij een graad of 30 te hoog aan.
Dank je. Echter ik heb natuurlijk ook gewoon een kernthermometer gebruikt, die is toch gewoon leidend in mijn geval?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
nice :)
 
Mooie run in een erg mooi plekje.  Dat gaat zeker niet de laatse keer worden vermoed ik zo.

Ik zou alleen de houtsnippers alleen in de eerste paar uur gebruiken. Hierna wordt het effect snel minder.
Rol ze zelf meestal nat in wat alufolie met wat gaatjes.
 
Terug
Bovenaan Onderaan