Hoi allemaal,
Nadat ik de afgelopen weken veel over de bereiding en alles wat er bij hoort heb gelezen, heb ik vandaag mijn eerste pulled pork gemaakt!
Afgelopen week kreeg ik de Ecobrasa briketten en Don Marco's BBQ Booster Rub al binnen. Gisteren bij de lokale slager een stuk procureur van 2 kilo gehaald. Thuis gekomen heb ik de procureur ge?njecteerd met het goedje uit het recept van bbquality en daarna met de BBQ Booster Rub flink ingestreken. Daarna de folie strak er om heen en de koelkast in tot vanmorgen.
Vanmorgen om 6 uur ging de wekker. Na eerst 3 keer snoozen (het blijft toch zondag he), om half 7 naar beneden gegaan om de procureur op kamertemperatuur te laten komen. Een dik vest aan en de tuin in. Wat een heerlijke temperatuur, 11 graden buit, dauw op het gras en heerlijk rustig nog. Direct gestart met het maken van de "snake" en de brikettenstarter met 7 briketten aangemaakt. Ik had nogal moeite om de ecobrasa briketten aan te krijgen, maar na 45 minuten waren ze heet.
Nadat de temperatuur ongeveer 80 graden was (ik weet het veel te laag), heb ik het vlees er op gelegd. Het was toen 7.50u. Binnen 1 uur zat de temperatuur op de gewenste 120 graden en daar heb ik hem perfect op kunnen houden de gehele run (paar kleine schommelingen)
Ook besloten om ieder half uur de temperatuur van de bbq en de kerntemperatuur te noteren. Verder ook genoteerd wanneer ik de procureur had ge-sprayed met appelsap.
De eerste keer na 1 uurtje toch ff spieken en snel een foto maken.
Toen de kerntemperatuur graden was heb ik het vlees er af gehaald en geglazed. Ook weer met recept van bbquality.
Vervolgens het vlees weer 2 uur op de weber. Wat mij opviel is dat de kerntemperatuur flink terug was gelopen toen ik het vlees er weer op had gelegd. Misschien heb ik de thermometer wel iets anders er in gestoken, maar de temperatuur was teruggelopen van 73 naar 62 graden. Vervolgens na 2 uur erop gelegen te hebben was de temperatuur weer 75 graden. Toen het vlees ingepakt en door naar de 88 graden.
Toen begon het zonnetje echt flink op de Webert te schijnen dus maar even de parasol opgezet om de temperatuur onder controle te houden en mijn biertje lekker koud.
Toen het display 88 graden aangaf (foto vergeten te maken van de spanning), heb ik het vlees eraf gehaald en een uurtje laten rusten. In de tussentijd een witte/rode kool salade gemaakt en een heerlijk sausje om het gepulde vlees mee te mengen. In plaats van broodjes gekozen voor wraps. Het was echt super lekker en het ging allemaal nog best wel snel. Ik las hier over runs van 12 tot 14 uur en ik heb er bijna 8 uur over gedaan.
Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Nadat ik de afgelopen weken veel over de bereiding en alles wat er bij hoort heb gelezen, heb ik vandaag mijn eerste pulled pork gemaakt!
Afgelopen week kreeg ik de Ecobrasa briketten en Don Marco's BBQ Booster Rub al binnen. Gisteren bij de lokale slager een stuk procureur van 2 kilo gehaald. Thuis gekomen heb ik de procureur ge?njecteerd met het goedje uit het recept van bbquality en daarna met de BBQ Booster Rub flink ingestreken. Daarna de folie strak er om heen en de koelkast in tot vanmorgen.





Vanmorgen om 6 uur ging de wekker. Na eerst 3 keer snoozen (het blijft toch zondag he), om half 7 naar beneden gegaan om de procureur op kamertemperatuur te laten komen. Een dik vest aan en de tuin in. Wat een heerlijke temperatuur, 11 graden buit, dauw op het gras en heerlijk rustig nog. Direct gestart met het maken van de "snake" en de brikettenstarter met 7 briketten aangemaakt. Ik had nogal moeite om de ecobrasa briketten aan te krijgen, maar na 45 minuten waren ze heet.





Nadat de temperatuur ongeveer 80 graden was (ik weet het veel te laag), heb ik het vlees er op gelegd. Het was toen 7.50u. Binnen 1 uur zat de temperatuur op de gewenste 120 graden en daar heb ik hem perfect op kunnen houden de gehele run (paar kleine schommelingen)
Ook besloten om ieder half uur de temperatuur van de bbq en de kerntemperatuur te noteren. Verder ook genoteerd wanneer ik de procureur had ge-sprayed met appelsap.

De eerste keer na 1 uurtje toch ff spieken en snel een foto maken.

Toen de kerntemperatuur graden was heb ik het vlees er af gehaald en geglazed. Ook weer met recept van bbquality.


Vervolgens het vlees weer 2 uur op de weber. Wat mij opviel is dat de kerntemperatuur flink terug was gelopen toen ik het vlees er weer op had gelegd. Misschien heb ik de thermometer wel iets anders er in gestoken, maar de temperatuur was teruggelopen van 73 naar 62 graden. Vervolgens na 2 uur erop gelegen te hebben was de temperatuur weer 75 graden. Toen het vlees ingepakt en door naar de 88 graden.

Toen begon het zonnetje echt flink op de Webert te schijnen dus maar even de parasol opgezet om de temperatuur onder controle te houden en mijn biertje lekker koud.




Toen het display 88 graden aangaf (foto vergeten te maken van de spanning), heb ik het vlees eraf gehaald en een uurtje laten rusten. In de tussentijd een witte/rode kool salade gemaakt en een heerlijk sausje om het gepulde vlees mee te mengen. In plaats van broodjes gekozen voor wraps. Het was echt super lekker en het ging allemaal nog best wel snel. Ik las hier over runs van 12 tot 14 uur en ik heb er bijna 8 uur over gedaan.





Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk