Zag van de week het recept van flamin firefighter voor beef jerkey.
Redelijk eenvoudig recept en ik zei gelijk dat die met stip op mijn lijst kwam.
En met stip betekent zo snel mogelijk.
Dus gisteren een kilo kogelbiefstuk in dunne plakken gesneden en in de marinade gezet.
Vandaag was het tijd voor het drogen. Om de temperatuur laag te houden werk ik dit keer met een streng briketten.
Aan het begin leg ik 4 brandende briketten en ik hoop zo de temperatuur optimaal te kunnen regelen.
Gelukkig werkt de buitentemperatuur goed mee
.
In het aluminium zitten beuken snippers om een rooksmaak te geven.
En dan de roosters erop met het vlees.
Ben zelf ook zeer benieuwd of de bedachte theorie ook het gewenste resultaat geeft
Redelijk eenvoudig recept en ik zei gelijk dat die met stip op mijn lijst kwam.
En met stip betekent zo snel mogelijk.
Dus gisteren een kilo kogelbiefstuk in dunne plakken gesneden en in de marinade gezet.

Vandaag was het tijd voor het drogen. Om de temperatuur laag te houden werk ik dit keer met een streng briketten.
Aan het begin leg ik 4 brandende briketten en ik hoop zo de temperatuur optimaal te kunnen regelen.
Gelukkig werkt de buitentemperatuur goed mee

In het aluminium zitten beuken snippers om een rooksmaak te geven.

En dan de roosters erop met het vlees.

Ben zelf ook zeer benieuwd of de bedachte theorie ook het gewenste resultaat geeft
