Het was weer tijd voor een volgende nieuwe ervaring op Smoker...
Dit keer dus de bavette die ik meteen met een eigengemaakte chimmiechurrie (volgens recept Poetsertje)
Best wel spannend voor de eerste keer, en dan meteen voor 8 personen.
Kan je vertellen dat het vanaf het moment dat ze op de BBQ gingen ook meteen erg rap ging. +/- 4 minuten per kant was dus al meer dan genoeg. ???
Zowel het proces als de consumptie. Daarom zijn de foto's er een beetje bij ingeschoten.
De voldoening is er zeker niet minder om, want het vlees vond gretig aftrek.
2.6 kilo voor 8 personen waarvan 2 kinderen.
Kritisch puntje voor nu is dat het vlees iets minder gaar had gemogen. Ondanks dat was het zeker om te zuigen
Dit stuk vlees op de BBQ krijgt absoluut een vervolg.
Wilde dit succesje in ieder geval weer met jullie delen.
Excuses voor de mindere foto's...
4 stuks van deze (vinke)lappen .

In 3 sessies gegrild. (vlak ervoor bestrooid met steakkruiden, en 2 stuks vooraf met een chimmiechurrie "gemarineerd".

5 ? 6 minuutjes onder de alufolie laten rusten alvorens aan te snijden.

Tja, het plaatje is nu minder smakelijk, maar dit waren de laatste stukjes op het bord.
In ieder geval is het vlees gegeten bij verse frites en salade.

De voorbereiding van de chimmiechurrie...

Hier alles geportioneerd.

En het eindresultaat.

Al met al toch erg tevreden met het resultaat voor de eerste keer...
Dit keer dus de bavette die ik meteen met een eigengemaakte chimmiechurrie (volgens recept Poetsertje)
Best wel spannend voor de eerste keer, en dan meteen voor 8 personen.
Kan je vertellen dat het vanaf het moment dat ze op de BBQ gingen ook meteen erg rap ging. +/- 4 minuten per kant was dus al meer dan genoeg. ???
Zowel het proces als de consumptie. Daarom zijn de foto's er een beetje bij ingeschoten.
De voldoening is er zeker niet minder om, want het vlees vond gretig aftrek.
2.6 kilo voor 8 personen waarvan 2 kinderen.

Kritisch puntje voor nu is dat het vlees iets minder gaar had gemogen. Ondanks dat was het zeker om te zuigen

Dit stuk vlees op de BBQ krijgt absoluut een vervolg.
Wilde dit succesje in ieder geval weer met jullie delen.
Excuses voor de mindere foto's...
4 stuks van deze (vinke)lappen .

In 3 sessies gegrild. (vlak ervoor bestrooid met steakkruiden, en 2 stuks vooraf met een chimmiechurrie "gemarineerd".

5 ? 6 minuutjes onder de alufolie laten rusten alvorens aan te snijden.

Tja, het plaatje is nu minder smakelijk, maar dit waren de laatste stukjes op het bord.
In ieder geval is het vlees gegeten bij verse frites en salade.

De voorbereiding van de chimmiechurrie...

Hier alles geportioneerd.

En het eindresultaat.

Al met al toch erg tevreden met het resultaat voor de eerste keer...
