BasBQ
Beef en Steak

Eerste keer bavette met eerste keer chimmiechurrie...

 
 
 

A6-owner

Vuurmaker
Berichten
94
Het was weer tijd voor een volgende nieuwe ervaring op Smoker...

Dit keer dus de bavette die ik meteen met een eigengemaakte chimmiechurrie (volgens recept Poetsertje)
Best wel spannend voor de eerste keer, en dan meteen voor 8 personen.

Kan je vertellen dat het vanaf het moment dat ze op de BBQ gingen ook meteen erg rap ging. +/- 4 minuten per kant was dus al meer dan genoeg.  ???
Zowel het proces als de consumptie. Daarom zijn de foto's er een beetje bij ingeschoten.
De voldoening is er zeker niet minder om, want het vlees vond gretig aftrek.
2.6 kilo voor 8 personen waarvan 2 kinderen. :eek:

Kritisch puntje voor nu is dat het vlees iets minder gaar had gemogen. Ondanks dat was het zeker om te zuigen :p
Dit stuk vlees op de BBQ krijgt absoluut een vervolg.

Wilde dit succesje in ieder geval weer met jullie delen.

Excuses voor de mindere foto's...

4 stuks van deze (vinke)lappen .


In 3 sessies gegrild. (vlak ervoor bestrooid met steakkruiden, en 2 stuks vooraf met een chimmiechurrie "gemarineerd".


5 ? 6 minuutjes onder de alufolie laten rusten alvorens aan te snijden.


Tja, het plaatje is nu minder smakelijk, maar dit waren de laatste stukjes op het bord.
In ieder geval is het vlees gegeten bij verse frites en salade.


De voorbereiding van de chimmiechurrie...


Hier alles geportioneerd.


En het eindresultaat.


Al met al toch erg tevreden met het resultaat voor de eerste keer... ;)
 
Lekker hoor!!
 
Heel mooi stukje vlees.

 
Mooie lap vink!
 
Twee weken terug voor het eerst Bavette in Frankrijk gegeten. Heerlijk vlees, mits juist gesneden! Lijkt me ook heerlijk met Chimmichurrie!
 
Top hoor, zien er mooi uit.
Mag rood gegeten worden, maar dat blijft met dunne lapje best een kunst inderdaad.
Loei en loei heet en dan 60-90 tellen per kant.

Wel haaks op de draad gesneden?

:p
 
Ziet er lekker uit.
Heb er ook nog een paar in de vriezer liggen.
Goed dat ik lees dat ze erg hard gaan.
Dus very high and very fast :D
 
Een "Fast and Furious" bereiding zeg maar.

Maar het ziet er top uit, lijkt me erg lekker.
 
lekker hoor!
 
Heerlijk stuk vlees!
 
Ziet er goed uit! Ik zou het wel lusten..... :p
 
Op de foto's is de presentatie van het vlees niet erg smakelijk, al zeg ik het zelf.

Volgende keer weer even iets meer aandacht aan besteden. Het oog wil tenslotte ook wat.
 
Terug
Bovenaan Onderaan