- Berichten
- 195
Vorige week voor het eerst bacon gemaakt, en dat was een succes.
Ik was altijd wat terughoudend, op de 1 of andere manier vond ik dat pekelen wat risicovol.
Maar hee, wie niet waagt, wie niet wint. Dus begonnen met pekelen;
Het mengsel: 200gr grof zeezout, 200gr bruine suiker, 25gr paprikapoeder. Beetje safe gehouden als eerste test.
In een dubbele ziplockzak opgeborgen in de koelkast. En toen maar een weekje geduld. Dagelijks even gedraaid.
Na een week uitgepakt, schoongespoeld en laten drogen en toen richting de WSM.
Lekker wat stukken beuk erbij en thermometer erin.
Ik verwachtte eigenlijk een lange sessie, maar hij was binnen een paar uurtjes al klaar.
Het resultaat mocht er dan ook zijn, wow;
Ik vind 'm echt heel lekker. Zeker tijdens het afkoelen in de keuken kun je er amper vanaf blijven.
En wat kun je het overal heerlijk voor gebruiken!
Inmiddels al gebruikt als hamburger-topping, gewoon zo lekker op brood, bij de uitsmijter. En vanavond gaan er wat blokjes in de pasta-carbonara.
Voor herhaling vatbaar wat mij betreft! Dit was een groot stuk, maar ik zag bij de lokale super ook kleine stukken, die zal ik ook eens proberen.
Ik was altijd wat terughoudend, op de 1 of andere manier vond ik dat pekelen wat risicovol.
Maar hee, wie niet waagt, wie niet wint. Dus begonnen met pekelen;
Het mengsel: 200gr grof zeezout, 200gr bruine suiker, 25gr paprikapoeder. Beetje safe gehouden als eerste test.
In een dubbele ziplockzak opgeborgen in de koelkast. En toen maar een weekje geduld. Dagelijks even gedraaid.
Na een week uitgepakt, schoongespoeld en laten drogen en toen richting de WSM.
Lekker wat stukken beuk erbij en thermometer erin.
Ik verwachtte eigenlijk een lange sessie, maar hij was binnen een paar uurtjes al klaar.
Het resultaat mocht er dan ook zijn, wow;
Ik vind 'm echt heel lekker. Zeker tijdens het afkoelen in de keuken kun je er amper vanaf blijven.
En wat kun je het overal heerlijk voor gebruiken!
Inmiddels al gebruikt als hamburger-topping, gewoon zo lekker op brood, bij de uitsmijter. En vanavond gaan er wat blokjes in de pasta-carbonara.
Voor herhaling vatbaar wat mij betreft! Dit was een groot stuk, maar ik zag bij de lokale super ook kleine stukken, die zal ik ook eens proberen.