BasBQ
Beef en Steak

Eerste Brisket !

T

Tobberd

Gast
Gisteren onze eerste brisket gemaakt
Deze hebben we bij de plaatselijke slager kunnen kopen
De avond ervoor al lekker in de marinade gezet van Noskos


IMG_5776_zps3116349c.jpg


IMG_5777_zps868472b4.jpg


De Opstelling
Kooltjes met blokjes Kersenhout

IMG_5778_zps6b4d11ab.jpg


Om 9:30 hebben we hem erop gelegd. Hij paste net  :D

IMG_5781_zps2f19af73.jpg


Het Gereedschap

IMG_5782_zpsacdae7cf.jpg


Tijd voor de alufolie

IMG_5784_zps96b9c274.jpg


Om 16:00 had ie de juiste kerntemp

IMG_5788_zpsfda70778.jpg


Inpakken in vers alufolie

IMG_5793_zps384f3d90.jpg


Het resultaat . Aansnijden en smullen maar

IMG_5796_zps9a45414d.jpg


Bon appetit !!







 
ik vraag mijzelf af of dit wel een Brisket is, hij ziet er zo anders uit als al de briskets die ik op de wedstrijden meegemaakt heb.
Misschien is het een aardig idee om een draadje te openen in Tips, Trucs en Tutorials en daar een uitleg te gaan geven over de brisket die gebruikt wordt op de wedstrijden.
 
het zou zo maar kunnen. Ben geen expert brisket is toch runderborst ? en daar had ik om gevraagd bij onze slagert . Het deed aan de smaak niets af hoor  ;)
 
ik geloof ook zomaar dat het heel lekker was
 
Ziet eruit als het vlees wat normaal aan spareribs (rundversie) zit, die inkepingen.
Desalniettemin ziet het er smakelijk uit ;)
 
"Echte" brisket of niet ik vind het er zeer smakelijk uit zien  ;)
Had het niet erg gevonden aan te schuiven  :D
 
Voor mij ook niet 123 herkenbaar, maar als je maar lekker gegeten hebt
Valt me mee dat je er aan kon komen. De meeste lokale slagers kennen het woord Brisket niet eens.
mijn lokale slager hier vroeg om meer uitleg toen ik mijn eerste Brisket wilde maken, heb toen toch maar bij B&S besteld.
 
Herken hem ook niet, wellicht een stuk van de bovenkant van het borst!

Verder idd het belangrijkste; Het was lekker! :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan