- Berichten
- 266
had nog een biologische kip in de vriezer en die moest er maar eens aan geloven.
eerst een kruidenmengsel gemaakt van :
2 el zeezout
2 el zwarte peper
4 el bruine basterdsuiker
2 el knoflookpoeder
5 el mosterdzaadjes
1 el uienpoeder
1 tl cayennepeper
1 tl komijn
1 tl koriander
2 tl oregano
2 tl pimenton de la vera picante
Kip ingesmeerd met arachideolie en dan de rub eroverheen
Zo, die is klaar om naar de WSM te gaan
Op de WSM, temperatur ingesteld op 110 C
Na 3,5 uur is de kerntemp 78 C
Even snijden en op een bordje met wat frietjes en een salade
Dit was de eerste keer met deze rub. maar die gaat er zeker vaker komen.
uiteindelijk ook nog wat "pulled kip" over voor een broodje.
eerst een kruidenmengsel gemaakt van :
2 el zeezout
2 el zwarte peper
4 el bruine basterdsuiker
2 el knoflookpoeder
5 el mosterdzaadjes
1 el uienpoeder
1 tl cayennepeper
1 tl komijn
1 tl koriander
2 tl oregano
2 tl pimenton de la vera picante
Kip ingesmeerd met arachideolie en dan de rub eroverheen

Zo, die is klaar om naar de WSM te gaan
Op de WSM, temperatur ingesteld op 110 C

Na 3,5 uur is de kerntemp 78 C

Even snijden en op een bordje met wat frietjes en een salade

Dit was de eerste keer met deze rub. maar die gaat er zeker vaker komen.
uiteindelijk ook nog wat "pulled kip" over voor een broodje.