BasBQ
Beef en Steak

eerste BCC op WSM

 
 

wim

Stoker
Berichten
266
had nog een biologische kip in de vriezer en die moest er maar eens aan geloven.

eerst een kruidenmengsel gemaakt van :

2 el zeezout
2 el zwarte peper
4 el bruine basterdsuiker
2 el knoflookpoeder
5 el mosterdzaadjes
1 el uienpoeder
1 tl cayennepeper
1 tl komijn
1 tl koriander
2 tl oregano
2 tl pimenton de la vera picante


Kip ingesmeerd met arachideolie en dan de rub eroverheen
WF-2012-03-24_MG_0884.jpg



Zo, die is klaar om naar de WSM te gaan

Op de WSM, temperatur ingesteld op 110 C 

WF-2012-03-24_MG_0888.jpg


Na 3,5 uur is de kerntemp 78 C

WF-2012-03-24_MG_0890.jpg


Even snijden en op een bordje met wat frietjes en een salade

WF-2012-03-24_MG_0892.jpg



Dit was de eerste keer met deze rub. maar die gaat er zeker vaker komen.

uiteindelijk ook nog wat "pulled kip" over voor een broodje.
 
Gefeliciteerd! Ziet er lekker uit, was het vel ook knapperig?
 
Ziet er erg lekker uit.
 
@ Dominique  Het vel was niet echt knapperig maar ook niet zacht en taai.
het was wel netjes droog en eigenlijk viel het me wel mee (ik had er ook niet veel van verwacht.
 
Dat verdient een tokkie! Lekker kippetje hoor.
 
mooi kippetje en gefeliciteerd met je tokkie
 
gefeliciteerd met je tokkie, mooi kippetje, vanwaar die 2 probes erin?
 
Heb de DigiQ en een maverick (omdat ik te lui ben om zo af en toe in de buurt van de WSM te kijken)
 
wim zei:
Heb de DigiQ en een maverick (omdat ik te lui ben om zo af en toe in de buurt van de WSM te kijken)

kan je de digi-q niet op afstand lezen?
 
zou kunnen maar dan moet ik naar het raam lopen en dat is zeker 5 meter
 
Lekker kippetje heb jij.
Gefeliciteerd met je tokkie.
 
Ten eerst gefeliciteerd met de tokkie.

Ik meet zelf bij kip en kalkoen het temp van de diepste borst spier. Als ik daar 165F heb weet ik dat het veilig is. (via Google = 73.8888889 degrees Celsius)
Bij een groot kalkoen gebruik ik ook twee thermometers - maar dan een in elk borst. In jou geval zou je beter een in de borst en een in de dij kunnen.

Ben benieuwed wat de PRO's hier van vinden en doen? Of moet ik gewoon ophouden over borsten?  :-\
 
Ik meet ook in de borst, bij kalkoen doe ik ook nog een icepack op de borst, zodat de borst kouder is dan de potenvoordat hij opmde bbq gaat en het zo allemaal een beetje tegelijk gaar is.
 
Ik leg een koud pak ook op de borsten voor dat ie er op gaat. En dan krijgt het aluminum folie hand en voet schoenen for de eerste uur.
 
@Wim,
als ik vindt dat het velletje wat knapperiger mag zijn leg ik het bovenrooster van de WSM even op de vuurkorf
gewoon even "om en om " na-grillen
 
Terug
Bovenaan Onderaan