BasBQ
Beef en Steak

Een tevreden roker...

Brinkmeister

Kooltjesharker
 
 
 
Berichten
144
Daar sta je dan, met een pekelrecept van Noskos, een idee in je hoofd en een ?-UDS in de tuin. Het moest er toch maar meteen van komen:


De kip een uurtje in de pekel, de worst "au naturel" op het rooster. appelhout in het kolenmandje, briketten erbij en gaan:


Wegens voldoende wind, geen direct zonlicht, een redelijk frisse buitentemperatuur en 2 volle roosters bleef de temperatuur 3,5 uur lang rond de 100 graden:


En het resultaat mag er zijn:



De braadworst smaakt naar heerlijk vette rookworst, de gerookte kip zoals het hoort.
 

Brinkmeister

Kooltjesharker
 
 
 
Berichten
144
Bedankt! Het is allemaal volkomen nieuw voor me, maar wel enorm leuk om te doen. Zodra ik zeker weet dat ik de smoker 12 of meer uur op dezelfde temperatuur kan houden, moet de PP eraan geloven.
 

Leo

Forum Meubilair
 
 
 
Berichten
11.373
denk dat ik dat wel lust  ;)

WSM op temperatuur houden moet nu toch wel lukken?
 

Brinkmeister

Kooltjesharker
 
 
 
Berichten
144
Begin er vertrouwen in te krijgen, maar zo'n mini-UDS is wel een beetje uitvinden hoe veel en hoe groot de gaten moeten.
 

noskos

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
 
 
Berichten
10.639
Heerlijk! En gewoon maken die Pulled Pork, als een uur lukt dan lukt 8 uur ook. En veel langer dan een uur of 9 zal het niet duren hoor met het wedstrijdrecept.
 

Markv

Kooltjesharker
 
Berichten
175
Ziet er heerlijk uit!
Zelf nog niet aan gedacht eigen rookworst te maken, maar waarom ook eigenlijk niet?
Kan de Hema zo te zien niet aan tippen!
 

soeter

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.488
Hier komt er ook geen rookworst van de winkel meer in, die maken we zelf :) Ziet er top uit!
 

BertM

Gemarineerd
 
 
Berichten
2.082
Heb zelf ook zo een UDS van een 60 liter vat. Pulled pork gaat heel goed op ze een UDS.
Soms kan ik hem regelen met 1 kraan, de rest van de toevoeren dicht, alleen niet in de volle wind zetten

 

Jorte

Pitmaster
 
 
Berichten
951
Wat ziet dat er zalig uit.
Ik ga het weer druk krijgen.....wil nu ook rookworst maken.
 

ReneR

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
2.403
Brinkmeister zei:
Mag ook wel Ren?, het is allemaal jouw schuld dat ik dit doe  :-*
=)) =)) =)) =)) =))
Heb ik toch nog iets goeds gedaan
=)) =)) =)) =)) =))
 
Bovenaan Onderaan