A
arie
Gast
Hoi allemaal,
Hoe komt het toch dat we nu pas deze site ontdekt hebben??? Sinds ruim een halfjaar wonen wij, Janneke en ik, in Noorwegen. In Rauland, Telemarken om precies te zijn. Heerlijk land, prachtige omgeving maar... geen slagers :-(. In een straal van zeker 100 Km is er niet een te vinden. Daarbuiten hebben we nog niet gezocht moet ik zeggen, maar verder dan 100 Km betekent hier gewoon twee uur rijden. Tja.
Wij moeten het dus doen met het voorverpakte vlees uit de supermarkten. Vaak volgespoten met water. Brrr... Maar goed, we leren langzaam maar zeker het betere vlees herkennen.
In Nederland hadden we sinds 2001 al een mooie buitenbbq gemaakt. Een gave gas-Weber deed het vele werk. Hier in Noorwegen zijn we begonnen met een Weber op kooltjes, de Weber Performer deluxe. Met zo'n gasaansteker dus. Doet het goed!
We hebben ook een roker van Bradley die we vaak gebruiken voor vis en vlees. Geeft net dat lekkere rooksmaakje. Soms finishen we het gerookte spul even op de bbq. LEKKER!
Kortom, we zijn rasechte buitenmensen. De sneeuw is hier net weg (8dagen geleden) maar reken maar dat we ook in de sneeuw gebarbequed en gerookt hebben.
Nou, de groeten aan de bbq liefhebbers in Holland en op dit forum.
Arie
Hoe komt het toch dat we nu pas deze site ontdekt hebben??? Sinds ruim een halfjaar wonen wij, Janneke en ik, in Noorwegen. In Rauland, Telemarken om precies te zijn. Heerlijk land, prachtige omgeving maar... geen slagers :-(. In een straal van zeker 100 Km is er niet een te vinden. Daarbuiten hebben we nog niet gezocht moet ik zeggen, maar verder dan 100 Km betekent hier gewoon twee uur rijden. Tja.
Wij moeten het dus doen met het voorverpakte vlees uit de supermarkten. Vaak volgespoten met water. Brrr... Maar goed, we leren langzaam maar zeker het betere vlees herkennen.
In Nederland hadden we sinds 2001 al een mooie buitenbbq gemaakt. Een gave gas-Weber deed het vele werk. Hier in Noorwegen zijn we begonnen met een Weber op kooltjes, de Weber Performer deluxe. Met zo'n gasaansteker dus. Doet het goed!
We hebben ook een roker van Bradley die we vaak gebruiken voor vis en vlees. Geeft net dat lekkere rooksmaakje. Soms finishen we het gerookte spul even op de bbq. LEKKER!
Kortom, we zijn rasechte buitenmensen. De sneeuw is hier net weg (8dagen geleden) maar reken maar dat we ook in de sneeuw gebarbequed en gerookt hebben.
Nou, de groeten aan de bbq liefhebbers in Holland en op dit forum.
Arie
