BasBQ
Beef en Steak

Easterwood spare ribs

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
18.015
Wailer, ik heb destijds gewoon de bbq-saus van de Albert Heijn gebruikt.

Maar je kan gebruiken wat je lekker vindt.
 

Wailer

Stoker
 
 
Berichten
339
Morgen ff klein stukkie proberen :)

BBQ met de buren en die houden niet zo van ribbels, dus klein stukkie voor mezelf. 's Middags ff garen en 's avonds the finishing touch.

Hopelijk willen ze niet toch een stukje proeven ;)
 

erik_schreurs8

Pitmaster
 
 
Berichten
825
Hallo

Zaterdag komen hier sparerib fanaten en moeten er 9 ribs klaargemaakt worden.
Nu is mijn vraag heeft een groter aantal ook invloed op de temparatuur en bereidings tijd ?
 

Riestad

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.327
erik_schreurs8 zei:
Hallo

Zaterdag komen hier sparerib fanaten en moeten er 9 ribs klaargemaakt worden.
Nu is mijn vraag heeft een groter aantal ook invloed op de temparatuur en bereidings tijd ?

Nee hoor gooi de Q maar vol!!
 
J

John

Gast
Hallo Frits,

ik als beginnende bbqer ben jou spareribs tegengekomen, die er overigens smakelijk uitzien, echter had ik nog 2 vragen , kan ik in het midden op het onderste rooster ook aluminium folie leggen, ik bedoel dus tussen de bakje met briketten. of heeft dat teveel invloed op de temperatuur? en als laatste hoeveel briketten doe jij in de starter, doe je deze vol en verdeel je dat over beide kanten?

MVG John
 

Leo

Forum Meubilair
 
 
 
Berichten
11.363
John zei:
Hallo Frits,

ik als beginnende bbqer ben jou spareribs tegengekomen, die er overigens smakelijk uitzien, echter had ik nog 2 vragen , kan ik in het midden op het onderste rooster ook aluminium folie leggen, ik bedoel dus tussen de bakje met briketten. of heeft dat teveel invloed op de temperatuur? en als laatste hoeveel briketten doe jij in de starter, doe je deze vol en verdeel je dat over beide kanten?

MVG John

je kan gewoon aluminium folie op je kolen rooster leggen, (houdt je bbq ook lekker schoon) volle starter verdelen over de beide kanten, je wilt je bbq temperatuur rond de 1880 a 200 graden hebben. succes
 

Peter v

Sprokkelaar
 
Berichten
45
Bedankt voor dit recept! Gemaakt met 2:30 - 1 - 0:45. Blokje appelhout erop en continu rond de 110graden gehad.
 

Bamiblik

Tondelzoeker
 
Berichten
12
Bedankt voor dit recept! Afgelopen zondag gemaakt en alle 12 man vond het heerlijk!

Nog wel een vraag; ik heb de glaze er koud op gedaan, maar is dit de juiste manier of is het handig om van te voren dit even aan de kook te brengen?

Wat foto's:
m6FLCYr.jpg


Dit was nog voor de glaze:
TCq4cH8.jpg

 

karsb

Vuurmaker
 
 
Berichten
80
Bamiblik zei:
Bedankt voor dit recept! Afgelopen zondag gemaakt en alle 12 man vond het heerlijk!

Nog wel een vraag; ik heb de glaze er koud op gedaan, maar is dit de juiste manier of is het handig om van te voren dit even aan de kook te brengen?

Wat foto's:
m6FLCYr.jpg


Dit was nog voor de glaze:
TCq4cH8.jpg

Deze zien er ook heerlijk uit!!!!
 

SilverFox

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
5.300
Deze receptuur al een flink aantal keren gebruikt (met 321 bereiding weliswaar), heerlijk!
 

Nol

Tondelzoeker
Berichten
16
lekker....van `t weekend maar eens maken :)
 

larsdb

Tondelzoeker
Berichten
18
Wat is de reden dat je ze niet inpakt in alu folie op het eind?


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
18.015
Lars, bij deze methode zijn de spareribs gaar in 90-100 minuten. Dan hoeft er alleen nog de glaze op en dan nog 15 minuten in de bbq. 

Door de hogere temperatuur zijn ze gewoon eerder klaar. Inpakken is niet nodig.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
 

larsdb

Tondelzoeker
Berichten
18
Oke duidelijk, zelf nog redelijk nieuw in het smoken dus vandaar de vraag. Bedankt voor het snelle antwoorden

Werkt dit recept ook als je het low en slow(met inpakken) doet?


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

frits292

Sprokkelaar
Berichten
29
Ik maak deze altijd, hier willen ze niet anders meer.
 

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
18.015
Lars, de kruiden werken ook bij  de 3-2-1 methode


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
 
Bovenaan Onderaan