- Berichten
- 5.285
Deze morgen postte mijn turkse slager een filmpje op FB en instagram dat hij BA tomahawks had. Dus maar weer naar daar, maar toen ik hem in de vitrine zag liggen, was er toch net iets te veel vet aan voor mij en de vrouw (zie eerste foto).
Maar hij heeft ook altijd wel de Cote à l'os van BA liggen en dry aged is natuurlijk heerlijk. dus weer 2 stukken mee, samen net geen kilo. Jammer dat ze niet even dik waren, maar dat regelen we wel tijdens de reverse sear.
Eerst prepareren met PEZO en wat lookpoeder en terwijl ik daarmee bezig ben, weet mijn vrouw een schitterende foto te nemen waar onze Theo aan het likkebaarden is
Voor de rest een reverse met een blokje eik erbij. De vorige keer deed ik met deze stukken vlees mee voor de wedstrijd 'met been', maar toen had ik niet gerookt omdat ik de pure smaak eens wilde proeven van die dry aged. Deze keer dan wel gerookt en kan hij zeker hebben.
Mijn vrouw was toevallig een recept tegen gekomen van fluffy rolls en ging ze sowieso maken en uiteindelijk besloten om deze bij het avondeten te voegen. Vermits ik op de KJ bezig was, zijn ze gebakken in de oven. Dit dan met wat kruidenboter past er perfect bij en is eens iets anders dan aardappeltjes of pasta.
Maar hij heeft ook altijd wel de Cote à l'os van BA liggen en dry aged is natuurlijk heerlijk. dus weer 2 stukken mee, samen net geen kilo. Jammer dat ze niet even dik waren, maar dat regelen we wel tijdens de reverse sear.
Eerst prepareren met PEZO en wat lookpoeder en terwijl ik daarmee bezig ben, weet mijn vrouw een schitterende foto te nemen waar onze Theo aan het likkebaarden is

Voor de rest een reverse met een blokje eik erbij. De vorige keer deed ik met deze stukken vlees mee voor de wedstrijd 'met been', maar toen had ik niet gerookt omdat ik de pure smaak eens wilde proeven van die dry aged. Deze keer dan wel gerookt en kan hij zeker hebben.
Mijn vrouw was toevallig een recept tegen gekomen van fluffy rolls en ging ze sowieso maken en uiteindelijk besloten om deze bij het avondeten te voegen. Vermits ik op de KJ bezig was, zijn ze gebakken in de oven. Dit dan met wat kruidenboter past er perfect bij en is eens iets anders dan aardappeltjes of pasta.