BasBQ
Beef en Steak

Dry age at home ribeye

OmeSlikkum

Vuurmaker
 
 
Berichten
74
Ik weet niet of het hier hoort. Maar ik dry age vaak mijn eigen vlees. Dit doe ik niet in een cabinet maar in dry age zakken van Drya. Dit was het resultaat van 32 dagen dry aging van een tijdje geleden.

Ik heb ze daarna eerst sous vide gegaard. En vervolgens kort heel heet gebakken in de roomboter (we waren in een vakantie huis en ik kon mijn kamado niet mee krijgen). Niet echt bbq’n dus maar wel super lekker. Ik hoop dat dit ok is.





Nerd on a bbq (or two)
Grill guru elite large
Grill guru elite compact
Cobb
 

Barkie

Tondelzoeker
Berichten
7
Ziet er heerlijk uit. Ik heb ook de zakken van drya liggen. Ik wacht nog op me ribeye die ik bij beimer heb besteld. Dan ga ik ook voor het eerst dry age proberen.
 

OmeSlikkum

Vuurmaker
 
 
Berichten
74
Ik heb wat filmpjes gemaakt erover. Misschien heb je er wat aan.

Hoeveel dagen doe je de ribeye?


Nerd on a bbq (or two)
Grill guru elite large
Grill guru elite compact
Cobb
 

Barkie

Tondelzoeker
Berichten
7
Wou eens beginnen met minimaal 30 dagen te laten rijpen. Eens kijken hoe dat gaat. Als het allemaal goed gaat ga ik wel een dag of 60 proberen.

Kan ik die filmjes vinden op youtube?
 

OmeSlikkum

Vuurmaker
 
 
Berichten
74
Wou eens beginnen met minimaal 30 dagen te laten rijpen. Eens kijken hoe dat gaat. Als het allemaal goed gaat ga ik wel een dag of 60 proberen.

Kan ik die filmjes vinden op youtube?
Yes. Zoek even op slik over koken. Kom je ze vanzelf tegen. En ik werk zelf het liefst in weken. Dus 28. 35 etc. Puur omdat dat makkelijk onthouden is


Nerd on a bbq (or two)
Grill guru elite large
Grill guru elite compact
Cobb
 

Barkie

Tondelzoeker
Berichten
7
Ik heb eindelijk me vlees binnen gekregen😁.
En heb ze verpakt in de drya zakken. Vind ze vrij slecht vacuum trekken. Hoop dat het goed zit nu.
Ik heb maar een vacuum machinetje van de aldi. Dus dat zal ook niet veel soeps zijn.
20200629_213320.jpg
20200630_212444.jpg
20200630_214848.jpg
20200630_214922.jpg
 

OmeSlikkum

Vuurmaker
 
 
Berichten
74
Ik heb eindelijk me vlees binnen gekregen.
En heb ze verpakt in de drya zakken. Vind ze vrij slecht vacuum trekken. Hoop dat het goed zit nu.
Ik heb maar een vacuum machinetje van de aldi. Dus dat zal ook niet veel soeps zijn.
Bekijk bijlage 4354Bekijk bijlage 4355Bekijk bijlage 4356Bekijk bijlage 4357
Hoi. Plaats de gele strips in de lengte richting. Niet in de breedte. Dan zal het een heel stuk beter gaan


Nerd on a bbq (or two)
Grill guru elite large
Grill guru elite compact
Cobb
 

Barkie

Tondelzoeker
Berichten
7
Hoi. Plaats de gele strips in de lengte richting. Niet in de breedte. Dan zal het een heel stuk beter gaan


Nerd on a bbq (or two)
Grill guru elite large
Grill guru elite compact
Cobb
Oke dankje voor de tip. 😁
Kan ik morgen de zakken nog los knippen en op nieuw proberen? Of beter nieuwe zak gebruiken? Heb er nog 2 over dacht ik. Die ribeye ligt al een dag langer in de zak. Maar die is wel redelijk vacuum.
 

NonSens

Stoker
 
Berichten
263
Wat ik altijd heb begrepen is dat het niet helemaal vacuüm hoeft, als het membraan (de zak) maar goed contact heeft met het vlees (dus niet je vlees droog deppen vooraf). Maar ik heb geen ervaring dus misschien zit ik wel onzin uit te kramen.

Verstuurd vanaf mijn moto g(8) power met Tapatalk
 

OmeSlikkum

Vuurmaker
 
 
Berichten
74
Oke dankje voor de tip.
Kan ik morgen de zakken nog los knippen en op nieuw proberen? Of beter nieuwe zak gebruiken? Heb er nog 2 over dacht ik. Die ribeye ligt al een dag langer in de zak. Maar die is wel redelijk vacuum.
Ik zou het lekker laten. Sowieso als je meer lucht erin laat krijg je meer schimmelvorming. Heb je hem wat vochtig gemaakt voordat je hem vacumeerde?


Nerd on a bbq (or two)
Grill guru elite large
Grill guru elite compact
Cobb
 

Barkie

Tondelzoeker
Berichten
7
Ik zou het lekker laten. Sowieso als je meer lucht erin laat krijg je meer schimmelvorming. Heb je hem wat vochtig gemaakt voordat je hem vacumeerde?


Nerd on a bbq (or two)
Grill guru elite large
Grill guru elite compact
Cobb
Nee niet extra vochtig gemaakt. Zo vanuit de verpakking de drya zak ik. Heb het vlees ook niet droog gedept.

Schimmel is toch niet goed?
 

OmeSlikkum

Vuurmaker
 
 
Berichten
74
Nee niet extra vochtig gemaakt. Zo vanuit de verpakking de drya zak ik. Heb het vlees ook niet droog gedept.

Schimmel is toch niet goed?
Juist wel. Dat geeft smaak. Let wel de goede schimmels iig.


Nerd on a bbq (or two)
Grill guru elite large
Grill guru elite compact
Cobb
 

Peter Rutgers

Sprokkelaar
Berichten
27
Ik zou het lekker laten. Sowieso als je meer lucht erin laat krijg je meer schimmelvorming. Heb je hem wat vochtig gemaakt voordat je hem vacumeerde?


Nerd on a bbq (or two)
Grill guru elite large
Grill guru elite compact
Cobb
Kan het ook met vlees uit de vriezer?
Heb nog 3 van die zakken van Dry aging bags liggen en heel wat vlees in de vriezer.
 

OmeSlikkum

Vuurmaker
 
 
Berichten
74
Kan het ook met vlees uit de vriezer?
Heb nog 3 van die zakken van Dry aging bags liggen en heel wat vlees in de vriezer.
Dat heb ik zelf niet geprobeerd. Mijn eerste ingeving is jazeker. Gewoon ontdooien en inpakken. Wat natuurlijk kan gebeuren in de vriezer is dat de cellen kapot vriezen. Geen idee wat dat voor effect heeft op het dry agen. En nog een tip. Leg de zakken op een plek in de koelkast waar er genoeg ventilatie is. Dus niet zoals mijn eerste keer in de pa want dan kan hij niet goed zijn vocht kwijt.


Nerd on a bbq (or two)
Grill guru elite large
Grill guru elite compact
Cobb
 

Peter Rutgers

Sprokkelaar
Berichten
27
Dat heb ik zelf niet geprobeerd. Mijn eerste ingeving is jazeker. Gewoon ontdooien en inpakken. Wat natuurlijk kan gebeuren in de vriezer is dat de cellen kapot vriezen. Geen idee wat dat voor effect heeft op het dry agen. En nog een tip. Leg de zakken op een plek in de koelkast waar er genoeg ventilatie is. Dus niet zoals mijn eerste keer in de pa want dan kan hij niet goed zijn vocht kwijt.


Nerd on a bbq (or two)
Grill guru elite large
Grill guru elite compact
Cobb
Het vriezen is wel goed gegaan denk ik maar daar kom je later altijd pas achter:LOL:. Denk dat ik toch een stuk ga kopen, vind het zonder om mijn tomahawks te verspillen als test persoon. Thanks voor de info en in het midden van de koelkast is prima toch?
 

OmeSlikkum

Vuurmaker
 
 
Berichten
74
Het vriezen is wel goed gegaan denk ik maar daar kom je later altijd pas achter:LOL:. Denk dat ik toch een stuk ga kopen, vind het zonder om mijn tomahawks te verspillen als test persoon. Thanks voor de info en in het midden van de koelkast is prima toch?
Dat is helemaal prima. Het liefst op een rekje (ik heb toen van Drya hun koelkast rekje gekregen en dat werkt echt top) zodat de onderkant ook goed kan drogen. En een tomahawk heb ik nog niet gedryaged. Geniaal idee ik hoor graag hoe dat is bevallen :)
 
Bovenaan Onderaan