BasBQ
Beef en Steak

Dry age at home ribeye

Ok thanks voor de feedback en zo laag mogelijk in de koelkast waar het het koelst is.

Ga het zeker eens proberen !

Ik heb hem op de onderste plank staan. Zorg wel dat het op een rekje staat voor de doorluchting.
edfd31111049f06deffe9e90cb4ada6b.jpg



Nerd on a bbq (or two)
Grill guru elite large
Grill guru elite compact
Cobb
 
Dit zou voor mij als nieuweling met het dry age ding ook handig zijn. Ik zie bij het filmpje dat het niet volledig vacuüm ingepakt is. Zal dit problemen kunnen opleveren?

Nee niet echt. Je krijgt dan wat schimmel vorming die extra smaak geeft aan het geheel. Of je dat lekker vind is ten tweede. Maar een nadeel van het filmpje vind ik dat hij nooit helemaal luchtdicht kan zijn zo. Dat betekend dat er toch lucht bij kan komen wat rotting (de verkeerde) kan veroorzaken. Als je hem vacumeert word de zak daarna geseald en heb je dat iig niet. Maar probeer het eens. Ik vacumeer liever iig.


Nerd on a bbq (or two)
Grill guru elite large
Grill guru elite compact
Cobb
 
Zoals ik 1 november al zei, ging ik aan de slag met de Drya zakken. Om te voorkomen meerdere keren te moeten vacumeren heb ik het met een pan gevuld met water gedaan. Gister, na 8 weken uit de zak. Begingewicht was iets meer dan 1700 gram, dus aan gewicht zo’n 600 gram “verdampt”. Wat meteen opvalt is hoe hard de korst is maar als je die hebt weggesneden blijft er een mooi mals stuk vlees over waarmee je je gasten echt verrast, zeker als je verteld dat je het zelf gedroogd hebt.

B96913C9-946D-405B-9590-988C5F187365.jpeg


03D822F3-320A-4802-B65E-D3F51AF431D7.jpeg


C5703AD4-874C-4931-BD7D-8795CA01ACE3.jpeg


555DF269-21CB-41D6-B63D-666BCFCBD431.jpeg


3FEFA730-D747-428C-B506-00FEC9F56C1D.jpeg


D64FE059-FB36-4FB5-A030-9523845EE417.jpeg


24C82495-FF17-47D8-8E72-B892C3FB1CC4.jpeg


E5E2683B-0AB9-46F8-96E4-A5CCAD364A2E.jpeg
 
Zoals ik 1 november al zei, ging ik aan de slag met de Drya zakken. Om te voorkomen meerdere keren te moeten vacumeren heb ik het met een pan gevuld met water gedaan. Gister, na 8 weken uit de zak. Begingewicht was iets meer dan 1700 gram, dus aan gewicht zo’n 600 gram “verdampt”. Wat meteen opvalt is hoe hard de korst is maar als je die hebt weggesneden blijft er een mooi mals stuk vlees over waarmee je je gasten echt verrast, zeker als je verteld dat je het zelf gedroogd hebt.

Bekijk bijlage 13277

Bekijk bijlage 13278

Bekijk bijlage 13279

Bekijk bijlage 13280

Bekijk bijlage 13281

Bekijk bijlage 13282

Bekijk bijlage 13283

Bekijk bijlage 13284

Dat ziet er goed uit zeg. Mooie dieprode kleur. Zoals het hoort. De pelico (korst) kan je vermalen in bijvoorbeeld een hamburger oid. Dat geeft een aparte smaak. Super om te zien dit


Nerd on a bbq (or two)
Grill guru elite large
Grill guru elite compact
Cobb
 
Terug
Bovenaan Onderaan