Ik ging vandaag voor m'n koetje 
Gisteren een stuk flat van een stier meegenomen van 2 kilo.


Behoorlijk hard want met het injecteren had ik behoorlijk wat weerstand op de naald.
Ge?njecteerd met runderbouillon en fosfaten om te kijken wat dat doet voor het vocht vasthouden.
Toen de nacht in een emmertje gezet met het restant bouillon zodat hij net onder stond.
Vandaag gekruid met zout,koriander, peper, gember, foelie, kruidnagel, kardemon en chili.
Om 9:15 op de bbq gelegd op 110 graden
Bij 70 graden in de folie gepakt.
Om 15:45 stond hij op 96 graden. Temperatuur is continu tussen de 110 en 113 geweest.
Best snel, in totaal maar 6:30 op de Q gelegen. ??? Had het idee dat dat veel langer moest duren. Maar een testje gedaan door de probe er opnieuw in te steken en de weerstand viel mee dus dan moet je er ook vertrouwen in hebben.
Dus toen de schuiven maar dicht gezet en hem op de bbq laten afkoelen zodat hij nog een beetje kon nagaren. Liever iets te gaar dan te hard.
Om 18:00 van de bbq gehaald.
Hij zag er goed uit.
Eerst even wegen om te kijken of het gewichtsverlies niet te groot was.
Gekocht gewicht 2.066
Ge?njecteerd gewicht 2.263
Eindproduct 1.256
Verlies 0.810
In % 39.2%
Op zich ondanks de fosfaten toch nog aardig wat verlies.
De smaak was daarna aan de beurt en ik moet zeggen wij vinden hem allemaal heerlijk zelfs mijn vrouw.
De test volgens het recept van Noskos gedaan. Potlood dikke plak uitrekken en terug laten veren.
Dat lukt niet de plakken gaan uit elkaar. Daarvoor is hij te gaar.
Wel nog steeds een heerlijk stuk zacht sappig vlees.


Gisteren een stuk flat van een stier meegenomen van 2 kilo.


Behoorlijk hard want met het injecteren had ik behoorlijk wat weerstand op de naald.
Ge?njecteerd met runderbouillon en fosfaten om te kijken wat dat doet voor het vocht vasthouden.
Toen de nacht in een emmertje gezet met het restant bouillon zodat hij net onder stond.
Vandaag gekruid met zout,koriander, peper, gember, foelie, kruidnagel, kardemon en chili.
Om 9:15 op de bbq gelegd op 110 graden
Bij 70 graden in de folie gepakt.
Om 15:45 stond hij op 96 graden. Temperatuur is continu tussen de 110 en 113 geweest.
Best snel, in totaal maar 6:30 op de Q gelegen. ??? Had het idee dat dat veel langer moest duren. Maar een testje gedaan door de probe er opnieuw in te steken en de weerstand viel mee dus dan moet je er ook vertrouwen in hebben.
Dus toen de schuiven maar dicht gezet en hem op de bbq laten afkoelen zodat hij nog een beetje kon nagaren. Liever iets te gaar dan te hard.
Om 18:00 van de bbq gehaald.
Hij zag er goed uit.
Eerst even wegen om te kijken of het gewichtsverlies niet te groot was.
Gekocht gewicht 2.066
Ge?njecteerd gewicht 2.263
Eindproduct 1.256
Verlies 0.810
In % 39.2%
Op zich ondanks de fosfaten toch nog aardig wat verlies.
De smaak was daarna aan de beurt en ik moet zeggen wij vinden hem allemaal heerlijk zelfs mijn vrouw.
De test volgens het recept van Noskos gedaan. Potlood dikke plak uitrekken en terug laten veren.
Dat lukt niet de plakken gaan uit elkaar. Daarvoor is hij te gaar.
Wel nog steeds een heerlijk stuk zacht sappig vlees.
