Bekijk de onderstaande video om te zien hoe je onze site als een web app op je startscherm installeert.
Opmerking: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Het punt is dat ik geen kruiden heb van V&R.. ik heb dust, maar dat is de poeder die je eroverheen serveert.. ik ben bang dat die verdwijnt als ik hem verwerk in de worst..Sandyman, gewoon de bereiding van verse worst volgens de worstbijbel volgen, M E N G K O U D enzo.......
en de kruiden gebruiken die je van V&R hebt.
Als je hem zo fijn maakt als pate krijg je meer een grillworst of rookwaorst achtige worst qua structuur, dat is dus je eigen smaak volgen, hoe wil je het eindresultaat. Zo fijn als rookworst of meer richting een braadworst/ saucijs?
Zou je hiervoor ook een staafmixer of foodprocessor kunnen gebruiken?in het recept is inderdaad sprake van gehakt maar daar wordt eigenlijk gehaktvlees mee bedoeld.
De stukken vlees worden dan rechtstreeks in de cutter gedaan samen met de andere grondstofffen en tot een fijn deeg gecutterd.
Zo iets:
Bekijk bijlage 9930Bekijk bijlage 9931
Hierbij draait de kom rond terwijl de messen draaien (max 3600rpm)
Het grote verschil is dat je vlees veel fijner is, bij gehakt zit er veel meer structuur in.
Als je dat doet dan krijg je meer een smeerbare paté/leverworst achtige substantie, dat is niet echt een goede optie ben ik bang.Zou je hiervoor ook een staafmixer of foodprocessor kunnen gebruiken?
Als je dat doet dan krijg je meer een smeerbare paté/leverworst achtige substantie, dat is niet echt een goede optie ben ik bang.
De currywursten die ik gegeten heb, en dat zijn er veel en uit verschillende plaatsen (o.a. Berlijn, Hamburg, Kleve en nog een lading Raststätten) waren geen van alle de fijne worst zoals de knakworst of rookworst die je volgens mij gaat maken als als je het via de foodprocessor doet. Dus als je de Duitse currywurst zo dicht mogelijk wil benaderen zou ik zeker de vleesmolen gebruiken, en niet de FP
Allereerst nogmaals dank @Stijn, ik ben echt blij dat ik zo gemakkelijk jouw kennis mag krijgen via dit mooie forum en ik ben blij dat we elkaar kunnen vinden.daar heb ik geen ervaring mee, enkel die gene die hier in de frituur liggen.
vergeet niet dat je met een cutter toch een grovere structuur kan behouden.
Maandag bijvoorbeld mexicanos gemaakt, en daar hebben de paprika's en champignons later toegevoegd zodat deze niet volledig plat gecutterd zouden zijn maar nog als brokjes erin.
Straks even snel op en neer naar de grote appie om Majoraan, Kummel en melkpoeder te zoeken.Misschien denk ik er morgen anders over, ik kan het nog veranderen.
de thuringer bratworst staat volgens mij ook in de worstbijbel inderdaad. In ieder geval wel in het boek "over worst".Allereerst nogmaals dank @Stijn, ik ben echt blij dat ik zo gemakkelijk jouw kennis mag krijgen via dit mooie forum en ik ben blij dat we elkaar kunnen vinden.
Zoals ik al zei:
Straks even snel op en neer naar de grote appie om Majoraan, Kummel en melkpoeder te zoeken.
Toevallig vond ik in de worstenbijbel hetzelfde recept onder dezelfde naam.
Qua vlees een kleine afwijking maar dat moet wel goed komen denk ik.
Plan voor nu:
Vlees en darmen halen bij slagerFijnsnijden, in het zout zetten, koelen voor voor de hele nacht- Malen door middelste plaat
- Malen door fijnste plaat
- Kruiden toevoegen
- Helemaal naar de haaien slaan met de kitchenaid, volle bak grof geweld om te hopen dat het nog een mooie soepele massa wordt.
- Daarna terug koelen, later op de avond worsten vullen. (mocht het laat worden kan ik dat ook nog morgen ochtend doen).
- Zaterdag middag cadeau presenteren.
- En dan hopen dat hij zo enthousiast is dat we meteen samen gaan proeven haha!
Zo niet, ik maak een dubbele portie worst, en heb de saus en dust ook voor mijzelf besteld dus dan komt er van de week nog een korte bbq-grill denk ik. Ik zal foto's maken zodra we weer bezig zijn!
Word nu wel nieuwsgierig.
Geweldig verhaal. De worsten zien er mooi uit.
Hahaha. Prachtig.
En dat je pa ook meteen 2 worstjes eet (met alleen friet). Geweldig
Das het bewijs dat hij je kado waardeert.
Punten gescoord
Bedankt, alleen die doet het precies andersom.. koopt de worst, en maakt de saus zelfKwam dit nog tegen, wellicht ook interessant.